Recept

Zoete aardappel-puree met granola

Zoete aardappel-puree met granola

  • 400 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen vanille
  • 1 snufje ongeraffineerd zeezout of steenzout


Rabarbercompote

  • 300 g rabarber, in stukjes
  • 100 ml water
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 snufje gemalen vanille


Garnering

  • 100 ml geklopte kokosroom
  • 200 ml granola
  • verse munt

Bereiding Zoete aardappel-puree met granola

De zoetheid van de zoete aardappel komt hier helemaal tot zijn recht en combineert zo lekker met de frisse yoghurt, de krokante granola en de wat zure rabarbercompote. Een heerlijk (en onverwacht) dessert waarmee je stiekem ook heel wat proteïne meepakt.

1. Stoom of kook de zoete aardappel in 10-15 minuten zacht. Laat afkoelen. Mix alle ingrediënten met een staafmixer, foodprocessor of blender tot een gladde puree.

2. Laat de ingrediënten van de rabarbercompote in een steelpannetje pruttelen tot de rabarber zacht is. Voeg eventueel extra ahornsiroop toe voor een zoetere smaak.

3. Schep een laagje puree, kokosroom en granola in een glas. Maak af met de rabarbercompote en munt.