Recept

Vijgentaart met hazelnoten

Bij taart denk je vaak aan rijke ingrediënten zoals room, boter en eieren. Maar dit recept van vijgentaart met hazelnoten bewijst eens te meer dat ook zonder al deze dierlijke producten je een ontzettende lekkere taart kunt maken. Want dit yummie taartje is namelijk helemaal vegan!

Vijgentaart met hazelnoten

Voor 4 personen. Bereiding 30 minuten, weektijd 12 uur, Koeltijd 3 uur



Bakgerei: 

  • Geribbelde bakvorm met uitneembare bodem 20 cm


Bodem:

  • 140 g dadels
  • 90 g blanke amandelen
  • 90 g hazelnoten
  • ½ theelepel vanillepoeder


Crème:

  • 250 g cashewnoten, 12 uur geweekt
  • 80 ml ahornsiroop
  • 80 ml kokosmelk
  • 80 ml kokosolie, gesmolten
  • 1 theelepel vanillepoeder


Decoratie:

  • 12 verse vijgen
  • hazelnoten
  • ahornsiroop

Bereiding Vijgentaart met hazelnoten



1. Mix alle ingrediënten voor de taartbodem tot je de substantie van kruimeldeeg hebt.

2. Bekleed de vorm met bakpapier. Druk het deeg in de vorm en zet het in de koelkast.

3. Laat de cashewnoten goed uitlekken. Mix alle ingrediënten voor de crème tot een glad, gelijkmatig mengsel. Schenk dit op de taartbodem en laat het 3 uur opstijven in de koelkast.

4. Snijd vlak voor het serveren de vijgen in vieren en leg ze op de crème. Bestrooi met gehakte hazelnoten en besprenkel met ahornsiroop.