Recept
Vietnamese springrolls
Rollen, dippen en happen maar! Wij kiezen voor Vietnamese springrolls met gamba’s en lekker veel veggies, maar je kunt ze vullen met alles wat je lekker vindt – van kipstukjes tot pittige tofu of bijvoorbeeld biefreepjes.
Voor 10 rollen
Voorbereiding: 20 min. – Weektijd: 4 min.
- 150 g mihoen
- 1 wortel
- ½ komkommer
- 1 kropje babyromainesla
- ½ bosje munt
- ½ bosje koriander
- 1 el pinda’s
- 20 roze garnalen, gepeld
- 10 rijstvellen
- 1 flinke handvol taugé
Bereiding Vietnamese springrolls
1. Doe de mihoen in een kom en schenk er kokend water over. Laat 4 minuten weken. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
2 Schrap de wortel en snij d de wortel en de komkommer in dunne reepjes. Hak de sla en kruiden fi jn. Hak de pinda’s fijn. Halveer de garnalen in de lengte.
3 Beleg de vochtige rij stvellen elk met wat sla, taugé, mihoen, 4 halve garnalen en reepjes wortel en komkommer. Bestrooi met de kruiden en pinda’s.
4 Vouw die kanten over de vulling en rol het vel er dan omheen. Serveer er kant-en-klare loempiasaus bij.
–
Dit recept komt uit het boek ‘Spring rolls’ van Pauline Dubois (€ 9,99, Gottmer Uitgevers Groep)