Recept
Tagliatelle met zalm & dragon
Deze pasta met zalm van duurzame visexpert Bart van Olphen is het perfecte gerecht om het weekend mee in te luiden! Serveer eventueel met een simpele groene salade.
Voor 2 personen
– 160 g tagliatelle, gedroogd (of 250 g vers)
– 50 g roomboter
– 100 g kleine champignons
– 300 g zalmfilet, in blokjes van 2 cm gesneden
– 2 el kappertjes
– sap van een ½ citroen
– 2 dl room
– 1 el dragon, fijngesneden
– peper
Bereiding Tagliatelle met zalm & dragon
1 Kook de pasta in ruim kokend water met flink wat zout. De kooktijd hangt af van de soort pasta; kijk daarvoor op de verpakking.
2 Neem de koekenpan en verwarm de boter. Voeg de champignons toe en bak deze tot ze bruin worden. Voeg nu de zalm toe en bak de stukjes een minuut mee.
3 Voeg de kappertjes toe en blus af met het citroensap. Laat alles 3 minuten pruttelen en voeg daarna de room toe, die je 2 minuten laat inkoken.
4 Laat de pasta uitlekken en voeg deze direct toe aan de saus. Voeg nu de dragon toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.