Recept
Sundae van chocolade & sinaasappel
Vroeger, als kleine dametjes, konden we geen genoeg krijgen van de sundae-ijsjes van die grote junkfood-keten met die grote M. Je weet wel⊠Nu maken we sundaeâs het liefst zelf, zodat we weten wat erin zit. Dit keer maken we hem Ă©xtra speciaal door er stukjes sinaasappel en chocolade van Tonyâs Chocolonely aan toe te voegen. Een klassieker met een nieuwe twist, die je beslist lekker gaat vinden!
4 personen
- 360 g Tonyâs Chocolonely pure chocolade met sinaasappel en rozemarijn, in stukjes
- 100 g witte basterdsuiker
- 4 el dulce de lĂȘche (zie tip)
- 50 g pecannoten, grof gehakt
- 12 sinaasappelkoekjes, verkruimeld
Witte-chocoladesaus
- 100 g Tonyâs Chocolonely witte chocolade, in stukjes
- 3 el slagroom
Tip Dulce de lĂȘche kun je kant-en-klaar kopen, maar ook zelf maken.
Bereiding Sundae van chocolade & sinaasappel
1. Doe de pure chocolade samen met de suiker in een pan, schenk er 900 ml water bij en laat de chocolade op laag vuur smelten.
2. Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken â roer af en toe. Schenk het in een diepvriesdoos met deksel en zet 2-3 uur in de vriezer, tot de buitenste randjes beginnen te bevriezen.
3. Schaap het ijs van de wand van de diepvriesdoos en roer alles los met een garde. Zet weer in de vriezer en roer elk uur goed door, tot je een dik en glad mengsel hebt. Laat verder bevriezen tot het hard genoeg is om bolletjes van te scheppen.
4. Doe intussen voor de saus de witte chocolade in een pan samen met de slagroom en verhit op laag vuur, tot je een gladde saus hebt. Laat afkoelen.
5. Maak in een hoog glas laagjes van bolletjes ijs, witte-chocoladesaus, dulce de lĂȘche, gehakte nootjes en koekkruim â zorg dat je eindigt met een laagje van de chocoladesaus, dulce de lĂȘche, wat nootjes en koek.
Credits Foodfotografie Saskia van Osnabrugge Foodstyling Ingmar Niezen