Recept

Quiche met pompoen en zoete aardappel

Als je kiest voor een zoutkorst – wat superlekker is en leuk om te doen –, dan kun je daarvoor alleen hele vissen gebruiken. We kiezen hier voor zeebaars, maar dorade is ook een perfecte vis hiervoor. Nog een tip: fileer de vis altijd direct na het bakken, anders gaart de vis door of kan hij te zout willen. Precies wat je niet wilt!

Quiche met pompoen en zoete aardappel

  • 350 g flespompoen
  • 250 g zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 30 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook, in de schil zout
  • versgemalen peper
  • kaneel
  • nootmuskaat
  • 10 tamme kastanjes, gekookt
  • 20 hazelnoten,  met schil

Bereiding Quiche met pompoen en zoete aardappel



Van tevoren
1. Maak de gefonceerde quiches of haal de voorbereide quiches uit de vriezer.

2. Maak een van de quichesauzen.

Quiche met pompoen en zoete aardappel
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Schil de flespompoen en de zoete aardappels en snijd ze in stukjes van 1,5 × 1,5 cm.

3.  Snijd de rode ui in ringen.

4. Doe de olijfolie in een ovenschaal met de stukjes pompoen, zoete aardappel, rode ui en knoflook. Bestrooi met zout en versgemalen peper en rooster de groenten ongeveer 30 minuten.

5. Breng op smaak met kaneel en nootmuskaat.

6. Breek de kastanjes in stukjes, hak de hazelnoten fijn en meng ze door de groenten.

7. Vul de quiches met de groenten en giet de quichesaus tot 5 mm onder de rand, want het deeg zakt tijdens het bakken een beetje. Bak ze in ongeveer 40 minuten gaar. Ze zijn gaar als het deeg aan de onderkant niet meer rauw is. Als je de quiches niet meteen wilt eten en pas later wilt opwarmen, bak ze dan niet te lang, aangezien ze bij het opwarmen weer in de oven gaan en anders erg droog worden. Als je een grotere quiche maakt, moet je hem ongeveer een uur bakken tot de onderkant gaar is. Mocht de quiche tijdens het bakken te hard gaan aan de bovenkant, bak dan verder op 150 of 160 °C.

8. Laat de quiches afkoelen en haal de ringen eraf.