Recept
Kruidige kokosgranola
Dit makkelijke ontbijtje zit vol met gezonde smaakmakers. De blauwe bessen zorgen voor een friszure toevoeging. Een perfecte combinatie met het zoete van de kokos. Een kick-start van jouw dag!
6 personen
• 50 g arachideolie
• 75 ml ahornsiroop
• 300 g grote havervlokken
• 50 g pompoenpitten
• 50 g zonnebloempitten
• 50 g lijnzaad
• ½ el kaneel
• 1 tl gemberpoeder
• 50 g geroosterde kokosvlokken
• blauwe bessen en yoghurt, voor erbij
Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals pompoenpitten? Bekijk dan hier ons Superfood ABC.
Bereiding Kruidige kokosgranola
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit de olie en ahornsiroop ongeveer 3 minuten in een kleine pan, tot het mengsel net begint te bubbelen.
2 Doe de havervlokken, pitten, zaadjes en specerijen in een kom, schenk de verwarmde ahornmix erover en roergoed. Verdeel het mengsel over een grote bakplaat en druk het aan.
3 Schuif het in de oven en rooster het 35–40 minuten; schep tussentijds om.
4 Laat het afkoelen voordat je de kokosvlokken erdoor mixt. Serveer met blauwe bessen en yoghurt.
Per persoon 485 kcal, 28,8 g vet (8,2 g verzadigd),
11,2 g eiwit, 41,2 g koolhydraten, 9 g suikers
![]() |
Hou jij van lekker healthy food? Dit is hét boek voor jou! |
(1).jpg)