Recept

Granola

Als we granola maken zetten we de temperatuur van de oven lager. Het duurt even, maar het is veel beter voor de ingrediënten (en de darmflora).

Granola

Voor 1 bakplaat

  • 175 g hele boekweit
  • 75 g pompoenpitten
  • 30 g gebroken lijnzaad
  • 35 g witte sesamzaadjes
  • 15 g geraspte kokos
  • 65 g gehakte amandelen
  • 40 g gehakte walnoten
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 2 theelepels gemalen kardemom
  • 3 eetlepels zachte kokosolie

Bereiding Granola



Laat de boekweit 30 minuten weken. Zet de oven op 70 °C. Meng de ingrediënten en verspreid ze over een bakplaat die je met bakpapier hebt bedekt. Wacht een paar uur, schep de granola af en toe om en haal de plaat uit de oven als de granola droog voelt en de hele keuken naar kaneel geurt.