Recept

Brownietaartjes met frambozen

Wauw, zien deze brownietaartjes van Donna Hay er niet waanzinnig lekker uit? De framboos gaat mega goed samen met de chocolade. Serveer met een bolletje vanilleijs of eet gewoon lekker los. 

Brownietaartjes met frambozen

4 stuks

200 g pure chocolade, fijngehakt

60 g ongezouten boter

90 g bruine basterdsuiker

60 ml slagroom

3 eieren

35 g patentbloem

250 g frambozen



chocoladeganache

300 g pure chocolade, fijngehakt

250 ml slagroom

Bereiding Brownietaartjes met frambozen



1. Verwarm de oven voor op 150 °C/gasstand 2. Verwarm chocola, boter, suiker en room op laag vuur in een pan met dikke bodem en roer tot je een gladde massa hebt.

2. Doe eieren en bloem in een kom en klop grondig. Klop het chocolademengsel erdoor tot alles goed is gemengd. Schenk in 4 licht ingevette, met bakpapier beklede ronde springvormpjes (ø10 cm) en leg de frambozen erop. Bak in 35-40 minuten gaar (test met een prikker).

3. Verwarm voor de ganache chocola en room op laag vuur in een kleine pan met dikke bodem en roer tot je een gladde massa hebt. Dien de brownietaartjes op met de chocoladeganache. 



Dit recept komt uit het boek ‘Nieuwe klassiekers’ van Donna Hay (€45,00, van Dishoeck).