Recept
Brigadeiros
Let’s go vegan! Sanne: ‘Deze brigadeiros zijn heerlijke Braziliaanse bonbons die je met maar een paar ingrediënten maakt. Normaal gesproken dip je ze in chocoladehagelslag, maar niet alle soorten hagelslag zijn vegan, dus hebben we hier de hagelslag afgewisseld met kokos, kaneel, kokosbloesemsuiker en stukjes amandel.’
Snack/toetje
Bereidingstijd 5 minuten + wachttijd 20 minuten
Raw, glutenvrij, sojavrij
Ingrediënten 2 personen:
- 100 g zonnebloempitten
- 150 g notenpasta
- 30 g cacaopoeder
- 2 el kokosolie
- 1 tl kaneel
- Snuf zout
Topping:
- Cacaonibs
- Kokosrasp
- Amandelen, gehakt
- Kaneel
- Kokosbloesemsuiker
Horchata (drankje):
Bereidingstijd 15 minuten
Olievrij, glutenvrij, sojavrij
Ingrediënten 2 personen:
- 150 g rijst
- 1 liter water
- 100 g ontpitte medjouldadels
- 1 el kaneel
- 1 el nootmuskaat
- 250 ml amandelmelk
Topping:
- snufje kaneel
Bereiding Brigadeiros
Brigadeiros (snack/toetje):
1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot ze aan elkaar plakken.
2. Rol de massa tot een bol en leg die 20 minuten in de koelkast.
3. Vorm er met je handen balletjes van en rol die door de cacaonibs, kokos, amandelen en/of kaneel en kokosbloemsuiker.
Horchata (drankje):
1. Kook de rijst 10 minuten in een pan met het water (je wilt de korrels niet helemaal zacht hebben).
2. Doe de rijst met het water en de dadels, kaneel en nootmuskaat in een blender en mix tot er geen stukjes dadels meer in zitten.
3. Schenk de horchata door een stuk kaasdoek in een grote kan. Roer dan de amandelmelk erdoor en serveer in grote glazen of mokken.
Dit recept komt uit het boek ‘Easy Vegan 2’ van Sanne de Rooij (€20,-, Kosmos Uitgevers).