Recept

Bananen-havermoutmuffins

Met deze havermout muffins start je je dag op een heerlijke gezonde manier met al het goede van deze verantwoorde graansoort. Lekker als ontbijt of bij de thee!

Bananen-havermoutmuffins

12 stuks

– 180 g zelfrijzend bakmeel

– 1 tl zuiveringszout

– 80 g suiker

– 100 g havermout

– 1/2 tl zout

– 180 ml melk

– 1 ei

– 80 ml plantaardige olie

– 3 kleine rijpe bananen, gepureerd

– 1/2 tl vanille-extract

Bereiding Bananen-havermoutmuffins



1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2. Meng 180 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl zuiveringszout, 80 g suiker, 100 g havermout en 1/2 tl zout in een grote kom.

3. Meng in een kleine kom 180 ml melk, 1 ei, 80 ml plantaardige olie, 3 kleine rijpe bananen, gepureerd, en 1/2 tl vanille-extract.

4. Roer de natte ingrediënten met een pollepel door de droge ingrediënten (roer niet te lang).

5. Schep in een muffinblik voor 12 stuks; bak de muffins in 18–20 minuten goudbruin.