Recept

Aubergine-hummusburger

Aubergine-hummusburger

2 personen

• 4 flinke plakken (1,5 cm dik) van een aubergine

• olijfolie

• 1–2 tl gedroogde oregano

• snuf gerookte-paprikapoeder

• citroensap

• 2 hamburgerbroodjes, doorgesneden

• 2 slabladeren

• 2 plakjes rode ui

• 2 el hummus

• 2 plakjes tomaat



Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals rode ui en tomaat? Bekijk dan hier ons Superfood ABC. 

Bereiding Aubergine-hummusburger

Deze lekkere aubergineburger met hummus is té lekker om te laten staan. Een leuke vervanger van de vleesburger, en minstens net zo lekker – dan wel niet lekkerder. Proef én oordeel!

1 Bestrooi de aubergine met zout, laat 30 minuten staan, dep dan droog.

2 Verhit een grillpan. Meng 2 eetlepels olijfolie met oregano, paprikapoeder, zout en peper. Kwast de aubergine aan één kant hiermee in. Gril met deze kant omlaag 3 minuten; herhaal met de andere kant. Gril de overige plakken op dezelfde manier. Besprenkel met citroensap en houd ze warm.

3 Gril de broodjes, met de gesneden kant omlaag. Leg wat sla, een plak ui, aubergine, 1 eetlepel hummus en weer een plak aubergine op de onderste helft van de broodjes. Eindig met tomaat en de bovenkant van het broodje.
 

Meer hamburgerrecepten? Kijk hier

 

Hou jij van lekker healthy food?
Dit is hét boek voor jou!