Recept
Aubergine-hummusburger
2 personen
• 4 flinke plakken (1,5 cm dik) van een aubergine
• olijfolie
• 1–2 tl gedroogde oregano
• snuf gerookte-paprikapoeder
• citroensap
• 2 hamburgerbroodjes, doorgesneden
• 2 slabladeren
• 2 plakjes rode ui
• 2 el hummus
• 2 plakjes tomaat
Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals rode ui en tomaat? Bekijk dan hier ons Superfood ABC.
Bereiding Aubergine-hummusburger
Deze lekkere aubergineburger met hummus is té lekker om te laten staan. Een leuke vervanger van de vleesburger, en minstens net zo lekker – dan wel niet lekkerder. Proef én oordeel!
1 Bestrooi de aubergine met zout, laat 30 minuten staan, dep dan droog.
2 Verhit een grillpan. Meng 2 eetlepels olijfolie met oregano, paprikapoeder, zout en peper. Kwast de aubergine aan één kant hiermee in. Gril met deze kant omlaag 3 minuten; herhaal met de andere kant. Gril de overige plakken op dezelfde manier. Besprenkel met citroensap en houd ze warm.
3 Gril de broodjes, met de gesneden kant omlaag. Leg wat sla, een plak ui, aubergine, 1 eetlepel hummus en weer een plak aubergine op de onderste helft van de broodjes. Eindig met tomaat en de bovenkant van het broodje.
![]() |
Hou jij van lekker healthy food? Dit is hét boek voor jou! |
(1).jpg)