Recept
American pancakes
“Je kent ze vast wel, die heerlijke dikke, American pancakes, prachtig om te zien maar ik had geen idee hoe ik ze zo fluffy (en vegan) kon krijgen. Vorig jaar heb ik ze gegeten in New York en meteen naar het geheime ingrediënten gevraagd. Wat blijkt? Het is een mix van baking soda en appelciderazijn. Vanaf nu allemaal aan de American pancakes dus!” Sanne van Living the Greenlife
BEREIDINGSTIJD 2 MINUTEN – BAKTIJD 5 MINUTEN
Ingrediënten
- 1 cup (glutenvrij) meel
- 1 el kokosbloesemsuiker
- 1 el bakpoeder
- 1 cup amandelmelk
- 2 el plantaardige olie
- snuf zout
- 1 tl appelciderazijn
- 1 tl baking soda
- 1 el bakolie
Topping
- aardbeien
- banaan
- 1 el siroop
Tools
- grote koekenpan
Allergenen
Vegan
glutenvrij
sojavrij
Bereiding American pancakes
1 Doe alle ingrediënten, behalve de appelciderazijn en baking soda, in een grote kom en roer door elkaar.
Schep een theelepel baking soda op het beslag, gevolgd door de appelciderazijn. Het gaat bubbelen, niet schrikken, dit hoort! Roer daarna door de rest van het beslag.
2 Verwarm de bakolie in de pan en schep twee eetlepels beslag in de pan. Bak twee minuten en draai daarna om, bak nog 1 minuut aan de andere kant. Herhaal tot het beslag op is. Stapel de pannenkoeken op en versier met banaan en aardbei.
Dit recept komt uit het boek ‘Easy vegan‘ van Sanne van Living the Green Life (€ 20,-, Kosmos Uitgevers).