Fris, smakelijk en veelzijdig – paprika’s zijn onmisbaar in de keuken. Hoewel ze behoren tot de peperfamilie zijn ze niet scherp, al zien ze er nog zo vurig uit.
... Meer
15 juli0 111
Nu in ‘t seizoen: spinazie
Spinazie, vroeger de schrik van veel kinderen, is in feite een superingrediënt, dat we gelukkig allang niet meer tot een papje koken. Popeye had het dan ook goed bekeken.... Meer
0 111
Nu in ‘t seizoen: kersen
Niets snackt ’s zomers lekkerder weg dan een schaaltjes met kersen. Dit vrolijke zomervruchtje dankt haar populariteit aan haar prachtige looks en zoete smaak. Hoewel het pitje in het... Meer
0 111
Nu in ‘t seizoen: ananas
Denk je aan een tropische zomer, dan denk je aan rijpe, zoete ananas. Het sappige vruchtvlees gaat geweldig samen met frisse, kruidige smaken, maar staat ook zijn mannetje in... Meer
14 juli0 111
Eten voor onderweg
Vergeet de zakken snoep, blikjes fris en kleffe broodjes bij het tankstation: lekkere en gezonde snacks voor onderweg neem je gewoon mee van huis. Het kost wellicht een beetje... Meer
0 111
Zo maak je calamari
Een bord vol krokante, goudkleurige calamari is om van te watertanden. Maar de aanblik van rauwe inktvis is een tikje minder aantrekkelijk. Laat je niet misleiden door wat je... Meer
8 juli0 111
Nu in ‘t seizoen: avocado
Bij het woord ‘avocado’ denk je waarschijnlijk meteen aan guacamole Meer
16 juni0 111
Nu in ‘t seizoen: framboos
Het is (bijna) zomer, dus vind je overal frisse frambozen! Dit delicate vruchtje heeft liefde en aandacht nodig om goed tot zijn recht te komen in de keuken. Ga... Meer
9 juni0 111
Koken voor een grote groep
Koken voor een grote groep is nog weleens een uitdaging. Soms heb je geen zin om urenlang in de keuken te staan, maar wil je wel een bijzondere en... Meer
5 juni0 111
Nu in ‘t seizoen: doperwten
Er is niets zo lekker als een bordje met felgroene doperwten. In onze vriezer vind je dan ook altijd een doosje van deze zomergroenten – ze blijven lang goed... Meer
21 mei0 111
Nu in ‘t seizoen: sla
Sla ligt vaak in 1001 soorten in de winkel. Wij hebben de bekendste soorten voor je op een rijtje gezet zodat je altijd weet welke het beste bij jouw... Meer
19 mei0 111
Nu in ‘t seizoen: waterkers
Door het fris-peperige accent dat doet denken aan mosterd en radijs, mag je waterkers zeker smaakvol noemen. Waterkers is het hele jaar door verkrijgbaar, maar in de lente op... Meer
13 mei0 111
Nu in ‘t seizoen: venkel
Venkel is een beetje een vergeten groente, terwijl het eigenlijk een waar moestuinjuweeltje is. Hij komt in verschillende soorten en maten: iets dikkere met een zoete smaak, en een... Meer
8 mei0 111
Nu in ‘t seizoen: vijgen
Vers of gedroogd – vijgen zijn niet alleen heerlijk zoet, maar ook nog eens ontzettend gezond. Vijgen zijn rijk aan vezels, mineralen en vitamine B6 en tellen gemiddeld slechts 40 kcal.... Meer
1 mei0 111
Nu in ‘t seizoen: asperges
Er zijn tegenwoordig talloze soorten asperges verkrijgbaar: dikke, dunne, kleine, groene, wilde, witte, enorm grote en zelfs paarse. Afgezien van het uiterlijk zit het echte verschil hem in de... Meer
22 april0 111
Tortilla maken met kinderen
Dit klassiek Spaanse gerecht zet je in een handomdraai met je kinderen in elkaar. De tortilla (of Spaanse omelet) eet je warm of koud en is ideaal om allerlei ingrediënten in te verwerken –... Meer
0 111
Nu in ‘t seizoen: aardbei
De aardbei is het ultieme symbool voor een mooie zomerdag. Van aardbeienijs op een warme dag tot een bakje aardbeitjes na het buiten spelen.. jong en oud is er... Meer
15 april0 111
Kook eens met: banaan
Veel atleten nemen voor het sporten nog snel even een banaantje voor de energie. Geen wonder, de banaan staat namelijk bekend om zijn snelwerkende koolhydraten en vezels die vrijwel... Meer
13 april0 111
Kook eens met: kokos
Kokos is hot! Kokosmelk, -olie, -rasp, -boter; dit exotische ingrediënt staat steeds vaker op tafel. Denk aan een lepeltje kokosrasp in de yoghurt met granola en vers fruit, een... Meer
3 april0 111
Nu in ‘t seizoen: radijs
Radijsjes: ze zijn er in allerlei kleuren, vormen en afmetingen en hebben prachtige namen, zoals Cherry Belle en French Breakfast.
De Chinezen knabbelen er al ruim 3000... Meer
30 maart0 111
Nu in ‘t seizoen: rucola
Wist je dat rucola geen echte slasoort is, maar een koolsoort? Dit pittige blaadje is een bom van vitamine C en wordt volop gebruikt in Italiaanse gerechten. Al sinds... Meer
18 maart0 111
20 x happy brunch
Eten brengt mensen samen. Slaap extra lang uit op zondag en schuif daarna met z’n allen aan voor een lange, relaxte brunch. Iemand zin in bubbels?
4x... Meer
0 111
Het ultieme paasmenu
Om dit artikel te bewaren moet je in
Van croissant tot langzaam gegaarde lamsbout: deze 25 heerlijke klassiekers mogen dit jaar niet op de paastafel ontbreken. Stel met onderstaande gerechten zelf je ultieme paasmenu samen. Het worden... Meer
12 maart0 111
Nu in ‘t seizoen: rabarber
Rabarber is een groente, maar wordt vaak als dessertgroente beschouwd. Het komt oorspronkelijk uit Azië – in China aten ze het al in 2000 v C – en er... Meer
0 111
Nu in ‘t seizoen: bloemkool
Bloemkool. Ook het witte zusje van de broccoli is onderdeel van de plantenfamilie brassica. Je zult bij beiden soorten niet meteen aan bloemen denken, maar dat zijn ze wel!... Meer
10 maart0 111
Alles over eieren
Eieren kun je op 1001 verschillende manieren bereiden, maar het begint natuurlijk in de winkel met het kiezen van de juiste soort. Wij helpen je met info waar je... Meer
5 maart0 111
25 ultieme gerechten met ei
Koken, pocheren, bakken of verwerken in een taart; met een eieren kun je alle kanten op. Ei vormt de basis in heel veel recepten: van pasta tot taart en... Meer
25 februari0 111
Nu in ‘t seizoen: bietjes
Bietjes: de schrappen liggen er vol mee deze tijd van het jaar. Wij gebruiken voornamelijk de rode biet, maar wat veel mensen niet weten is dat deze bietensoort talloze... Meer
20 februari0 111
Nu in ‘t seizoen: broccoli
Broccoli, wie is er niet mee opgegroeid? Dit familielid van de bloemkool heeft een relatief pittige, maar ook zachte smaak en daarom geliefd bij jong en oud. In de 17e... Meer
29 januari0 111
Jamie Oliver
Jamie Oliver is een van de beroemdste chefs ooit. Maar hoe is het allemaal zo gelopen en wat heeft Jamie allemaal bereikt sinds het jaar 1997 toen hij begon... Meer
26 januari0 111
10 weetjes over stroop
Stroop is een typisch Hollands ingredient dat we vooral schenken over onze pannenkoeken met appel en spek, serveren bij een stukje kaas of onze boterham mee besmeren. Er zijn... Meer
22 januari0 111
Hoe maak je verse pasta?
Verse linguine, tagliatelle of ravioli maken is niet alleen ontzettend lekker, het is ook leuk en eenvoudig om zelf te maken! We leggen je stap voor stap uit hoe... Meer
21 januari0 111
Nu in ‘t seizoen: prei
Prei, van november tot april is hij op z’n lekkerst! Met zijn overlappende bladeren is de prei milder en zoeter dan zijn familielid de ui. Of je hem nu smoort... Meer
6 januari0 111
Nu in ‘t seizoen: bloedsinaasappel
Net als de gewone sinaasappel is deze schitterende vrucht rond en fris, maar daar houdt de overeenkomst wel op. Want een sinaasappel is, nou ja, een sinaasappel. Maar een bloedsinaasappel biedt... Meer
22 december0 111
Rens Kroes
Author bestseller cookbooks, food influencer en healthy lifestyle blogger, ze is het allemaal! Rens Kroes groeide op in Fryslân en voedde haar healthy lifestyle met de hipste trends uit New York.... Meer
26 november0 111
25x hapjes
Stel je voor, het is kerst of oudjaarsavond en je wilt naast een diner ook iets voor bij de borrel serveren. Of je wilt de hele avond los met de... Meer
17 november0 111
Bart van Olphen
Bart van Olphen – Food and Friends visexpert
Auteur van reeds acht kook- en reisboeken, tv-chef, autoriteit op het gebied van duurzame vis en dé Food and Friends... Meer
3 juli0 111
Eieren pocheren
Eieren pocheren hoeft niet zo moeilijk te zijn en er zijn verschillende methoden om het te doen. Zoals deze, waarbij je het eitje eerst in een kopje giet alvorens... Meer
2 juli0 111
Tomaten ontvellen
Hoe blancheer en ontvel je tomaten? Vaak moet je tomaten voor gebruik ontvellen zodat er geen vel in een gerecht zit. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze soep van rode... Meer
0 111
Gennaro Contaldo
Gennaro Contaldo is één van de meest gerespecteerde chef-koks in Londen. Hij is bekend als de Italiaanse legende die Jamie Oliver alles leerde over de Italiaanse keuken.
Op... Meer
8 maart0 111
Nu in ‘t seizoen: mango
De mango wordt wel de ‘koning der vruchten’ genoemd en daar kunnen we ons best in vinden. Een verse, rijpe mango is een feestje om te eten: volop sappig, zoet vruchtvlees en... Meer