Food Talk

  • 11 april 0 111

    Denise Kortlever

    Culinair trendjournalist en kookboekenauteur Denise Kortlever vertelt ons hoe ze een sfeervolle tafel stylet.   ‘Ik kook net zoals ik fotografeer: toegankelijk, maar altijd met een bijzondere twist. Smaak... Meer
  • 0 111

    Ella Mills

    Een gezond én vegan etentje met vrienden – foodblogger Ella Mills (Deliciously Ella) durft deze driedubbele uitdaging aan!   Het is nog maar vijf jaar geleden dat Ella met... Meer
  • 0 111

    Benine Bijleveld

    Glutenvrij comfortfood? Laat dat maar over aan foodblogger Bénine Bijleveld!   ‘Mijn glutenintolerantie heeft me er nooit van weerhouden om lekker te eten. Als je de uitdaging aan blijft... Meer
  • 0 111

    Food and Friends keukenhulp

    Gezondheid & voedingswaarde: De voedingswaarden kunnen iets afwijken van de aangegeven waarden. De grootte van porties is gebaseerd op de aanbevelingen in het recept en gaat niet uit van... Meer
  • 3 april 0 111

    Ga aan tafel met Van Gogh (&WIN)

    Vincent van Gogh is vast geen vreemde voor je… Hij werd wereldberoemd door zijn tekeningen en schilderijen. Maar wat je misschien niet weet, is dat er ook meer dan... Meer
  • 28 maart 0 111

    Begin je dag goed met Flora

    Stel je eens een dag in het weekend voor: even geen wekker of strak ochtendritueel en alle tijd van de wereld om lekker langzaam de dag te beginnen. En... Meer
  • 22 maart 0 111

    Met de ‘Bakbijbel’ op je bakbest (&WIN!)

    Bij Pasen denken we aan chocolade-hazen en gekookte eieren… maar vergeet ook zeker niet de zelfgebakken broodjes en zoete baksels. Laat je van je bakkersbeste kant zien, want de... Meer
  • 0 111

    [Dummy] Food and Friends Artikel

    Appel en knolselderij vormen samen een geweldige combinatie door de zoete en zure smaken. Samen met de tijm, creme fraiche en salie vormen ze de basis voor deze volle... Meer
  • 4 januari 0 111

    Golden ol(d)ie

    Wist jij dat je in Spanje olijfbomen kunt vinden van wel dertienhonderd jaar oud? En nog steeds groeien er aan die bomen elk jaar prachtige, smaakvolle olijven! Bijzonder, toch?! ... Meer
  • 14 november 0 111

    Actievoorwaarden winacties

    Winacties worden uitgeschreven door VBK Media, gevestigd op Herculesplein 96, 3584 AA Utrecht. Op alle winacties zijn deze actievoorwaarden van toepassing. Door deelname aan deze actie, accepteren... Meer
  • 7 november 0 111

    Kyra de Vreeze wil je verwonderen met haar boek vegan

    Deze week is het veganweek. We willen je laten zien dat plantaardig eten hartstikke lekker kan zijn! Vandaag schuiven we aan bij vegan-expert Kyra de Vreeze, die dit jaar het... Meer
  • 2 november 0 111

    Het lekkerste vegan leesvoer

    We willen je laten zien dat plantaardig eten hartstikke lekker kan zijn!  Op onze website vind je al veel vegan recepten, maar er zijn ook veel lekkere kookboeken verkrijgbaar.... Meer
  • 0 111

    Vegan uit eten: hoe doe je dat?

    Plantaardig eten kan hartstikke lekker zijn! Met onze plantaardige recepten zet je thuis binnen no time een vegan maaltijd op tafel. Maar hoe eet je vegan buiten de deur?... Meer
  • 0 111

    Sanne van Living the Green Life over veganisme

    Deze week is het veganweek. We willen je laten zien dat plantaardig eten hartstikke lekker kan zijn! Vandaag vertelt Sanne van livingthegreenlife.com alles over haar vegan lifestyle. Al... Meer
  • 0 111

    Plantaardig eten: ongezond, moeilijk en duur?

    Plantaardig eten is een van de belangrijkste foodtrends van dit moment. Maar er bestaat nog wel veel onduidelijkheid rond deze manier van eten. Het zou ongezond zijn, en duur,... Meer
  • 1 november 0 111

    Kookboekauteur Alexander Gershberg over plantaardig eten

    Deze week is het veganweek! We willen je laten zien dat plantaardig eten hartstikke lekker kan zijn! Vandaag kletsen we bij met Alexander Gershberg, die je misschien wel kent... Meer
  • 30 augustus 0 111

    Nu in ‘t seizoen: bramen

    Op mooie nazomerse dagen is niks gezelliger dan met z’n allen eropuit te gaan om bramen te gaan zoeken en plukken. Het beste kun je deze black beauties in... Meer
  • 27 juli 0 111

    Kip vlinderen

    Vlinderen houdt in dat je de ruggengraat van de kip verwijdert, zo kun je de kip helemaal openvouwen en plat neerleggen. Op deze manier je een hele kip sneller... Meer
  • 29 mei 0 111

    Rozijnen wellen met de Quooker Flex

    Rozijnen wellen ging nog nooit zo makkelijk met de Quooker FLEX. Jamie’s hoofdredacteur Suzanne laat je in deze video zien hoe je dit simpel én snel in eigen keuken doet. ... Meer
  • 0 111

    Zo ontvel je tomaten

    Tomaten ontvellen een lastige klus? Niet met de handige Quooker FLEX! Jamie’s hoofdredacteur Suzanne laat je in deze video zien hoe dit makkelijk én snel in eigen keuken doet. ... Meer
  • 0 111

    Zo maak je couscous

    Couscous maken een lastige klus? Niet met de Quooker FLEX! Jamie’s hoofdredacteur Suzanne laat je in deze video zien hoe zij de lekkerste luchtige couscous maakt. ... Meer
  • 20 maart 0 111

    2x glutenvrij bakken

    Wat al deze vijf heerlijke taarten en cakes gemeen hebben is dat ze stuk voor stuk geweldig smaken en daarnaast ook nog eens glutenvrij zijn. Dus doe je kookschort... Meer
  • 21 februari 0 111

    5x Lasagne

    Iedereen houdt van lasagne, het is comfort food in optima forma. Hoewel lasagne een typisch Italiaans gerecht is, komt de naam uit Griekenland, waar “lasanon” platte deegkoek betekent. Deze... Meer
  • 7 november 0 111

    Zo maak je super-soepen!

    Dág kant-en-klaar soepblik, hallo heerlijke superfood-soepen! Er gaat niets boven een zelfgemaakte soep, vind je ook niet? Een grote kom bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt én als... Meer
  • 5 juli 0 111

    4x Italiaanse desserts

    Het dessert, de bekroning van een heerlijke avond eten. De Italianen hebben dit maar al te goed begrepen, naast het lekkerste ijs is er een overvloed aan heerlijke desserts... Meer
  • 0 111

    Anti pasti

    Anti pasti is het summum van Italiaans borrelen. Samen met een lekker glaasje spumante vormt het de inleiding van een heerlijk avondje uitgebreid Italiaans tafelen. Al deze hapjes nuttig... Meer
  • 21 juni 0 111

    4x snelle pastarecepten

    Soms is er bijna geen tijd om te koken, maar heb je wel gedroogde pasta en wat simpele ingredienten in huis. Maak dan een van deze supersnelle pasta’s die... Meer
  • 25 mei 0 111

    Spaanse soepen

    Van traditionele gazpacho tot kom romige kippensoep: wij hebben de lekkerste Spaanse soepen voor je op een rij gezet!  Tomatensoep Tomatengazpacho Deze frisse, traditionele gazpacho is perfect voor op een... Meer
  • 13 mei 0 111

    4x recepten met chorizo

    Chorizo is een pittig Spaans worstje waar pimentón (gerookte paprikapoeder) aan toe is gevoegd. In Spanje wordt het terecht de koning onder de worsten genoemd omdat hij zo... Meer
  • 11 mei 0 111

    Heerlijke falafel recepten

    Falafel is dé streetfood van het moment! Van Scandinavie tot New York staat deze – van oorsprong Libanese – snack in het middelpunt van de belangstelling. En als iets... Meer
  • 26 april 0 111

    Nu in’t seizoen: aardappelen

    De aardappel, symbool voor de keuken van de Lage Landen, een gewas dat diep verweven is in ons culinaire DNA. In veel landen telt de aardappel als groente, Nederland... Meer
  • 0 111

    Nu in ‘t seizoen: lente-ui

    Lente-ui, het kuikentje onder de groenten, onvolgroeid maar volwassen van smaak. Zacht en licht pikant als een mini prei! Ondanks hun kleine formaat zijn ze groots in de Aziatische... Meer
  • 6 april 0 111

    Koken met zeewier

    Als we de verhalen mogen geloven was zeewier vroeger armeluisvoer, tegenwoordig is het helemaal hip en happening. Van weed burgers tot spirulina ijsjes, met zeewier kun je alle kanten... Meer
  • 30 maart 0 111

    20x low-budget recepten

    Koop verstandig, kook slim, verspil minder: deze low-budget recepten tover je aan het einde van de maand ook nog op tafel! Pasta Niets is zo bevredigend als een... Meer
  • 24 maart 0 111

    Lamsvlees recepten

    De lente hangt in de lucht en dat betekent dat we weer kunnen gaan genieten van lamsvlees. Er gaat niets boven dit sappige en smaakvolle vlees, en de mogelijkheden... Meer
  • 16 maart 0 111

    Koken met gnocchi

    Gnocchi met tomatensaus heet in Italië strangolapreti, wat priesterwurgers betekent. Klinkt luguber, hé? De mythe gaat namelijk dat een lokale priester dit gerecht  zó lekker vond  en er zo... Meer
  • 16 februari 0 111

    12x tortilla, wrap & taco-recepten

    Tortilla’s, taco’s, burrito’s of wraps. Ze hebben veel gemeen: ze zijn makkelijk te maken en je kunt ze vullen met alle smaken die je maar bedenkt. Denk aan peulvruchten,... Meer
  • 8 februari 0 111

    6x Kip uit de oven-recepten

    Winner, winner, chicken dinner! Kip kun je braden, stoven en paneren, laten sudderen in een curry of bakken als een burger. Wij laten als het om deze gevleugelde vriend... Meer
  • 25 januari 0 111

    10x warme lunch-recepten

    In Mediterrane landen is het zo gewoon als wat: warm eten tussen de middag. En omdat we in Holland best van afwisseling houden, vind je hier een warme lunch-... Meer
  • 8 januari 0 111

    Kook eens met: uien

    Dit ingredient is onmisbaar in zo’n beetje ieder gerecht: uien. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en smaken. Lees hier meer over de ui. Bij snijden van... Meer
  • 0 111

    Kook eens met: polenta

    Uit de oven met gorgonzola of in een frisse citroentaart: met polenta kun je alle kanten op. Lees hier hoe je het klaar maakt en welke smaken perfect passen... Meer
  • 21 december 0 111

    7 tips voor de lekkerste oliebollen!

    Toen zijn opa vroeger oliebollen bakte, stond de enthousiaste bakkerszoon Martin als klein jochie al met grote ogen mee te gluren. Nu haalt hij als lid van ‘het Echte... Meer
  • 0 111

    Nu in ‘t seizoen: savooiekool

    Zodra het écht koud wordt, is deze krachtige kool de beste winterkost. Met zijn crunchy bladeren en prachtige groene kleur valt de savooiekool op tussen zijn vrienden bloemkool, broccoli... Meer
  • 14 december 0 111

    17x brood bakken

    Zelf brood bakken, we doen het steeds vaker. En niet alleen omdat de geur van versgebakken brood zo verrukkelijk is! Er zijn verschillende manieren om brood te bakken, soms... Meer
  • 19 november 0 111

    10x stoere hamburgerrecepten

    Dubbeldikke hamburgers, wie houdt er niet van? Wij in ieder geval wel! Steeds vaker duiken de lekkerste burgertentjes en foodtrucks op tijdens evenementen en festivals en is het daardoor... Meer
  • 29 oktober 0 111

    10x ovenschotel

    Ovengerechten zijn altijd handig en lekker, hier geven we je een overzicht van onze top 10! Kijk bij de pompoen uit de oven, boeuf bourguignon of slow stoofjes, kip... Meer
  • 28 oktober 0 111

    Hoe maak je een lampion van een pompoen?

    Halloween staat weer voor de deur, maar hoe maak je nu eigenlijk een lampion van een pompoen? Bekijk de stap-voor-stap tips hieronder. 1 Snijd met een kartelmes de... Meer
  • 26 oktober 0 111

    Nu in ‘t seizoen: linzen

    Linzen kun je eigenlijk altijd volop krijgen! Werden ze vroeger enkel door de armsten gegeten, zien we ze nu terug in de duurste restaurants. Begeleid met kreeft, dry-aged rund... Meer
  • 14 oktober 0 111

    25x koekjes bakken!

    Het is herfst! Niets lekkerder dan op de bank kruipen onder een dekentje, open haard aan en de geur van vers gebakken koekjes. We hebben een bakglorie aan recepten;... Meer
  • 3 oktober 0 111

    Nu in ‘t seizoen: pepers

    De peper kwam een hele poos geleden met Columbus mee naar Europa. Hij was op zoek naar de zwarte  gedroogde variant, maar kwam thuis met rode verse pepers. Nog... Meer
  • 29 september 0 111

    Kook eens met zaden & pitten

    De ene pit heeft een geweldige eigen smaak, het andere zaadje is juist fantastisch omdat-ie zo goed als smaakloos is (en dus overal bij past). Klein als ze zijn... Meer
  • 28 september 0 111

    Kook eens met granen

    Haver, gierst, farro of freekeh. Granen zijn er in alle smaken, vormen en kleuren. Ga voor ongeraffineerde granen, die zijn een belangrijke bron van vezels, eiwitten, calcium, fosfor en... Meer
  • 0 111

    Nu in ‘t seizoen: boerenkool

    De tijd dat boerenkool alleen in stamppot ging, ligt ver achter ons. Gelukkig maar, want je kunt er zoveel meer mee dan je in eerste instantie zou denken! De... Meer
  • 24 september 0 111

    Nu in ‘t seizoen: pompoen & flespompoen

    Het zoete vruchtvlees van de pompoen doet het heel goed in hartige gerechten. Oftewel, het is het perfecte najaars ingredient! Hier lees je meer over de pompoen en zijn... Meer
  • 0 111

    Nu in het seizoen: zoete aardappel

    De zoete aardappel wordt ook wel zoete bataat genoemd. Deze groente is ontzettend lekker in stamppotten, soepen of als alternatief voor de ouderwetse patat. Hier lees je meer over... Meer
  • 0 111

    Nu in ‘t seizoen: aubergine

    Aubergines is voor velen een favoriete groente. Deze allemansvriend is namelijk erg veelzijdig en verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten. Bak, gril of stoof de paarse groente die in... Meer
  • 23 september 0 111

    Nu in ‘t seizoen: appels

    Appels zijn er in ontelbaar veel soorten en maten. Lees hier meer info over dit favoriete fruit en ga aan de slag met een van de vele recepten met... Meer
  • 8 september 0 111

    Kook eens met: rijstnoedels

    Rijstnoedels zijn een hoofdingrediënt door heel Zuidoost-Azië, daar zijn in elk land wel verschillende varianten te vinden.  In Vietnam worden dunne, platte rijstnoedels geserveerd in pho en andere soepen,... Meer
  • 31 augustus 0 111

    Nu in ‘t seizoen: courgette

    Courgette is razend populair. Niet zo gek want ze heeft een milde smaak en zachte textuur. Een lieflijk kindervriendje, dat makkelijk flirt met andere groentes, kruiden en noten. Zeg... Meer
  • 27 augustus 0 111

    31x heerlijke Italiaanse recepten

    Italiaans eten, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Zodra we aan lasagne, tiramisu of pizza denken begint het watertanden onmiddellijk! Speciaal voor jou hebben we de allerlekkerste Italiaanse... Meer
  • 26 augustus 0 111

    Kook eens met: rijst

    We hebben allemaal weleens rijst op ons bord gekregen die te hard of juist papperig was. Toch hoeft rijst koken helemaal niet moeilijk te zijn. Een handig hulpje is... Meer
  • 20 augustus 0 111

    Top 10 curry gerechten

    Curry, wie is er niet dol op? Dit Oosterse gerecht kent vele variëteiten zoals Thaise rode curry met garnalen, de mosselen in rode curry of tikka masala met kip... Meer
  • 0 111

    Nu in ‘t seizoen: tomaat

    We zien de tomaat in elk seizoen op andere manieren op tafel: in een salade, als bijgerecht of als ingekookte pastasaus. Deze vrucht (ja vrucht!) is een rood vitaminebommetje,... Meer
  • 0 111

    Nu in ‘t seizoen: pruimen

    Pruimen zijn bijzonder lekker in een gebakje, hebben een flinke pit en de Belgen noemen ‘m kwets. Je kunt ze gewoon in Nederland aan een boom zien hangen, maar... Meer
  • 0 111

    Nu in ‘t seizoen: bleekselderij

    Stond de bleekselderij vroeger alleen bekend als kookgroente, zien we hem nu steeds meer rauw in een frisse salade. Maar deze knapperige variant van de selderijfamilie laat zich graag... Meer
  • 13 augustus 0 111

    Nu in ‘t seizoen: abrikoos

    Gedroogd, in blik, met alcohol of in sap, of ingekookt tot een heerlijke ontbijtjam. Maar uit het vuistje kan je dit geeloranje juweeltje natuurlijk ook opsmikkelen. We hebben het... Meer
  • 10 augustus 0 111

    Nu in ‘t seizoen: granaatappel

    Granaatappelpitten toveren ieder gerecht om tot een ware smaakexplosie. De kleine rode vruchtjes zijn ook nog eens heel gezond en in veel verschillende gerechten te verwerken. Denk aan salades,... Meer
  • 7 augustus 0 111

    Heerlijke BBQ-recepten

    De zon schijnt, dus waarom zou je binnenblijven? Sla de tuindeuren open, schrob de BBQ en nodig vrienden en familie uit om lekker lang te tafelen. Een bourgondisch gedekte... Meer
  • 3 augustus 0 111

    10 soorten noten

    Noten zijn ontzettend gezond! Ze zitten bomvol eiwitten, ijzer en mineralen. Ze zijn heerlijk van smaak en veelzijdig in de keuken. En wist je dat hazelnoten, walnoten en amandelen... Meer
  • 30 juli 0 111

    13x Tropische vruchten

    Vruchten uit tropische klimaten zijn verkoelend en dorstlessend. Wat dacht je van deze dertien exotische zomerse exemplaren?  Ananas Het sappige vruchtvlees is zowel rauw als in warme gerechten heerlijk.... Meer
  • 29 juli 0 111

    Pannenkoeken bakken

    Als er één gerecht is waar vrijwel iedereen gek op is, dan zijn het wel pannenkoeken. Of je ze nou als ontbijt of als diner eet: wij hebben de... Meer
  • 27 juli 0 111

    In 5 stappen de lekkerste salades

    Of je nou voor een maaltijdsalade gaat of op zoek bent naar een fris blaadje groen voor naast je stukje vlees of vis: met dit handige stappenplan kom je... Meer