Culinair trendjournalist en kookboekenauteur Denise Kortlever vertelt ons hoe ze een sfeervolle tafel stylet.
‘Ik kook net zoals ik fotografeer: toegankelijk, maar altijd met een bijzondere twist. Smaak... Meer
0 111
Ella Mills
Een gezond én vegan etentje met vrienden – foodblogger Ella Mills (Deliciously Ella) durft deze driedubbele uitdaging aan!
Het is nog maar vijf jaar geleden dat Ella met... Meer
0 111
Benine Bijleveld
Glutenvrij comfortfood? Laat dat maar over aan foodblogger Bénine Bijleveld!
‘Mijn glutenintolerantie heeft me er nooit van weerhouden om lekker te eten. Als je de uitdaging aan blijft... Meer
0 111
Food and Friends keukenhulp
Gezondheid & voedingswaarde: De voedingswaarden kunnen iets afwijken van de aangegeven waarden. De grootte van porties is gebaseerd op de aanbevelingen in het recept en gaat niet uit van... Meer
3 april0 111
Ga aan tafel met Van Gogh (&WIN)
Vincent van Gogh is vast geen vreemde voor je… Hij werd wereldberoemd door zijn tekeningen en schilderijen. Maar wat je misschien niet weet, is dat er ook meer dan... Meer
28 maart0 111
Begin je dag goed met Flora
Stel je eens een dag in het weekend voor: even geen wekker of strak ochtendritueel en alle tijd van de wereld om lekker langzaam de dag te beginnen. En... Meer
22 maart0 111
Met de ‘Bakbijbel’ op je bakbest (&WIN!)
Bij Pasen denken we aan chocolade-hazen en gekookte eieren… maar vergeet ook zeker niet de zelfgebakken broodjes en zoete baksels. Laat je van je bakkersbeste kant zien, want de... Meer
0 111
[Dummy] Food and Friends Artikel
Appel en knolselderij vormen samen een geweldige combinatie door de zoete en zure smaken. Samen met de tijm, creme fraiche en salie vormen ze de basis voor deze volle... Meer
4 januari0 111
Golden ol(d)ie
Wist jij dat je in Spanje olijfbomen kunt vinden van wel dertienhonderd jaar oud? En nog steeds groeien er aan die bomen elk jaar prachtige, smaakvolle olijven! Bijzonder, toch?!
... Meer
14 november0 111
Actievoorwaarden winacties
Winacties worden uitgeschreven door VBK Media, gevestigd op Herculesplein 96, 3584 AA Utrecht. Op alle winacties zijn deze actievoorwaarden van toepassing.
Door deelname aan deze actie, accepteren... Meer
7 november0 111
Kyra de Vreeze wil je verwonderen met haar boek vegan
Deze week is het veganweek. We willen je laten zien dat plantaardig eten hartstikke lekker kan zijn! Vandaag schuiven we aan bij vegan-expert Kyra de Vreeze, die dit jaar het... Meer
2 november0 111
Het lekkerste vegan leesvoer
We willen je laten zien dat plantaardig eten hartstikke lekker kan zijn! Op onze website vind je al veel vegan recepten, maar er zijn ook veel lekkere kookboeken verkrijgbaar.... Meer
0 111
Vegan uit eten: hoe doe je dat?
Plantaardig eten kan hartstikke lekker zijn! Met onze plantaardige recepten zet je thuis binnen no time een vegan maaltijd op tafel. Maar hoe eet je vegan buiten de deur?... Meer
0 111
Sanne van Living the Green Life over veganisme
Deze week is het veganweek. We willen je laten zien dat plantaardig eten hartstikke lekker kan zijn! Vandaag vertelt Sanne van livingthegreenlife.com alles over haar vegan lifestyle.
Al... Meer
0 111
Plantaardig eten: ongezond, moeilijk en duur?
Plantaardig eten is een van de belangrijkste foodtrends van dit moment. Maar er bestaat nog wel veel onduidelijkheid rond deze manier van eten. Het zou ongezond zijn, en duur,... Meer
1 november0 111
Kookboekauteur Alexander Gershberg over plantaardig eten
Deze week is het veganweek! We willen je laten zien dat plantaardig eten hartstikke lekker kan zijn! Vandaag kletsen we bij met Alexander Gershberg, die je misschien wel kent... Meer
30 augustus0 111
Nu in ‘t seizoen: bramen
Op mooie nazomerse dagen is niks gezelliger dan met z’n allen eropuit te gaan om bramen te gaan zoeken en plukken. Het beste kun je deze black beauties in... Meer
27 juli0 111
Kip vlinderen
Vlinderen houdt in dat je de ruggengraat van de kip verwijdert, zo kun je de kip helemaal openvouwen en plat neerleggen. Op deze manier je een hele kip sneller... Meer
29 mei0 111
Rozijnen wellen met de Quooker Flex
Rozijnen wellen ging nog nooit zo makkelijk met de Quooker FLEX. Jamie’s hoofdredacteur Suzanne laat je in deze video zien hoe je dit simpel én snel in eigen keuken doet.
... Meer
0 111
Zo ontvel je tomaten
Tomaten ontvellen een lastige klus? Niet met de handige Quooker FLEX! Jamie’s hoofdredacteur Suzanne laat je in deze video zien hoe dit makkelijk én snel in eigen keuken doet.
... Meer
0 111
Zo maak je couscous
Couscous maken een lastige klus? Niet met de Quooker FLEX! Jamie’s hoofdredacteur Suzanne laat je in deze video zien hoe zij de lekkerste luchtige couscous maakt.
... Meer
20 maart0 111
2x glutenvrij bakken
Wat al deze vijf heerlijke taarten en cakes gemeen hebben is dat ze stuk voor stuk geweldig smaken en daarnaast ook nog eens glutenvrij zijn. Dus doe je kookschort... Meer
21 februari0 111
5x Lasagne
Iedereen houdt van lasagne, het is comfort food in optima forma. Hoewel lasagne een typisch Italiaans gerecht is, komt de naam uit Griekenland, waar “lasanon” platte deegkoek betekent. Deze... Meer
7 november0 111
Zo maak je super-soepen!
Dág kant-en-klaar soepblik, hallo heerlijke superfood-soepen! Er gaat niets boven een zelfgemaakte soep, vind je ook niet? Een grote kom bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt én als... Meer
5 juli0 111
4x Italiaanse desserts
Het dessert, de bekroning van een heerlijke avond eten. De Italianen hebben dit maar al te goed begrepen, naast het lekkerste ijs is er een overvloed aan heerlijke desserts... Meer
0 111
Anti pasti
Anti pasti is het summum van Italiaans borrelen. Samen met een lekker glaasje spumante vormt het de inleiding van een heerlijk avondje uitgebreid Italiaans tafelen. Al deze hapjes nuttig... Meer
21 juni0 111
4x snelle pastarecepten
Soms is er bijna geen tijd om te koken, maar heb je wel gedroogde pasta en wat simpele ingredienten in huis. Maak dan een van deze supersnelle pasta’s die... Meer
25 mei0 111
Spaanse soepen
Van traditionele gazpacho tot kom romige kippensoep: wij hebben de lekkerste Spaanse soepen voor je op een rij gezet! Tomatensoep Tomatengazpacho Deze frisse, traditionele gazpacho is perfect voor op een... Meer
13 mei0 111
4x recepten met chorizo
Chorizo is een pittig Spaans worstje waar pimentón (gerookte paprikapoeder) aan toe is gevoegd.
In Spanje wordt het terecht de koning onder de worsten genoemd omdat hij zo... Meer
11 mei0 111
Heerlijke falafel recepten
Falafel is dé streetfood van het moment! Van Scandinavie tot New York staat deze – van oorsprong Libanese – snack in het middelpunt van de belangstelling. En als iets... Meer
26 april0 111
Nu in’t seizoen: aardappelen
De aardappel, symbool voor de keuken van de Lage Landen, een gewas dat diep verweven is in ons culinaire DNA. In veel landen telt de aardappel als groente, Nederland... Meer
0 111
Nu in ‘t seizoen: lente-ui
Lente-ui, het kuikentje onder de groenten, onvolgroeid maar volwassen van smaak. Zacht en licht pikant als een mini prei! Ondanks hun kleine formaat zijn ze groots in de Aziatische... Meer
6 april0 111
Koken met zeewier
Als we de verhalen mogen geloven was zeewier vroeger armeluisvoer, tegenwoordig is het helemaal hip en happening. Van weed burgers tot spirulina ijsjes, met zeewier kun je alle kanten... Meer
30 maart0 111
20x low-budget recepten
Koop verstandig, kook slim, verspil minder: deze low-budget recepten tover je aan het einde van de maand ook nog op tafel!
Pasta
Niets is zo bevredigend als een... Meer
24 maart0 111
Lamsvlees recepten
De lente hangt in de lucht en dat betekent dat we weer kunnen gaan genieten van lamsvlees. Er gaat niets boven dit sappige en smaakvolle vlees, en de mogelijkheden... Meer
16 maart0 111
Koken met gnocchi
Gnocchi met tomatensaus heet in Italië strangolapreti, wat priesterwurgers betekent. Klinkt luguber, hé? De mythe gaat namelijk dat een lokale priester dit gerecht zó lekker vond en er zo... Meer
16 februari0 111
12x tortilla, wrap & taco-recepten
Tortilla’s, taco’s, burrito’s of wraps. Ze hebben veel gemeen: ze zijn makkelijk te maken en je kunt ze vullen met alle smaken die je maar bedenkt. Denk aan peulvruchten,... Meer
8 februari0 111
6x Kip uit de oven-recepten
Winner, winner, chicken dinner! Kip kun je braden, stoven en paneren, laten sudderen in een curry of bakken als een burger. Wij laten als het om deze gevleugelde vriend... Meer
25 januari0 111
10x warme lunch-recepten
In Mediterrane landen is het zo gewoon als wat: warm eten tussen de middag. En omdat we in Holland best van afwisseling houden, vind je hier een warme lunch-... Meer
8 januari0 111
Kook eens met: uien
Dit ingredient is onmisbaar in zo’n beetje ieder gerecht: uien. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en smaken. Lees hier meer over de ui.
Bij snijden van... Meer
0 111
Kook eens met: polenta
Uit de oven met gorgonzola of in een frisse citroentaart: met polenta kun je alle kanten op. Lees hier hoe je het klaar maakt en welke smaken perfect passen... Meer
21 december0 111
7 tips voor de lekkerste oliebollen!
Toen zijn opa vroeger oliebollen bakte, stond de enthousiaste bakkerszoon Martin als klein jochie al met grote ogen mee te gluren. Nu haalt hij als lid van ‘het Echte... Meer
0 111
Nu in ‘t seizoen: savooiekool
Zodra het écht koud wordt, is deze krachtige kool de beste winterkost. Met zijn crunchy bladeren en prachtige groene kleur valt de savooiekool op tussen zijn vrienden bloemkool, broccoli... Meer
14 december0 111
17x brood bakken
Zelf brood bakken, we doen het steeds vaker. En niet alleen omdat de geur van versgebakken brood zo verrukkelijk is! Er zijn verschillende manieren om brood te bakken, soms... Meer
19 november0 111
10x stoere hamburgerrecepten
Dubbeldikke hamburgers, wie houdt er niet van? Wij in ieder geval wel! Steeds vaker duiken de lekkerste burgertentjes en foodtrucks op tijdens evenementen en festivals en is het daardoor... Meer
29 oktober0 111
10x ovenschotel
Ovengerechten zijn altijd handig en lekker, hier geven we je een overzicht van onze top 10! Kijk bij de pompoen uit de oven, boeuf bourguignon of slow stoofjes, kip... Meer
28 oktober0 111
Hoe maak je een lampion van een pompoen?
Halloween staat weer voor de deur, maar hoe maak je nu eigenlijk een lampion van een pompoen? Bekijk de stap-voor-stap tips hieronder.
1 Snijd met een kartelmes de... Meer
26 oktober0 111
Nu in ‘t seizoen: linzen
Linzen kun je eigenlijk altijd volop krijgen! Werden ze vroeger enkel door de armsten gegeten, zien we ze nu terug in de duurste restaurants. Begeleid met kreeft, dry-aged rund... Meer
14 oktober0 111
25x koekjes bakken!
Het is herfst! Niets lekkerder dan op de bank kruipen onder een dekentje, open haard aan en de geur van vers gebakken koekjes. We hebben een bakglorie aan recepten;... Meer
3 oktober0 111
Nu in ‘t seizoen: pepers
De peper kwam een hele poos geleden met Columbus mee naar Europa. Hij was op zoek naar de zwarte gedroogde variant, maar kwam thuis met rode verse pepers. Nog... Meer
29 september0 111
Kook eens met zaden & pitten
De ene pit heeft een geweldige eigen smaak, het andere zaadje is juist fantastisch omdat-ie zo goed als smaakloos is (en dus overal bij past). Klein als ze zijn... Meer
28 september0 111
Kook eens met granen
Haver, gierst, farro of freekeh. Granen zijn er in alle smaken, vormen en kleuren. Ga voor ongeraffineerde granen, die zijn een belangrijke bron van vezels, eiwitten, calcium, fosfor en... Meer
0 111
Nu in ‘t seizoen: boerenkool
De tijd dat boerenkool alleen in stamppot ging, ligt ver achter ons. Gelukkig maar, want je kunt er zoveel meer mee dan je in eerste instantie zou denken! De... Meer
24 september0 111
Nu in ‘t seizoen: pompoen & flespompoen
Het zoete vruchtvlees van de pompoen doet het heel goed in hartige gerechten. Oftewel, het is het perfecte najaars ingredient! Hier lees je meer over de pompoen en zijn... Meer
0 111
Nu in het seizoen: zoete aardappel
De zoete aardappel wordt ook wel zoete bataat genoemd. Deze groente is ontzettend lekker in stamppotten, soepen of als alternatief voor de ouderwetse patat. Hier lees je meer over... Meer
0 111
Nu in ‘t seizoen: aubergine
Aubergines is voor velen een favoriete groente. Deze allemansvriend is namelijk erg veelzijdig en verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten. Bak, gril of stoof de paarse groente die in... Meer
23 september0 111
Nu in ‘t seizoen: appels
Appels zijn er in ontelbaar veel soorten en maten. Lees hier meer info over dit favoriete fruit en ga aan de slag met een van de vele recepten met... Meer
8 september0 111
Kook eens met: rijstnoedels
Rijstnoedels zijn een hoofdingrediënt door heel Zuidoost-Azië, daar zijn in elk land wel verschillende varianten te vinden. In Vietnam worden dunne, platte rijstnoedels geserveerd in pho en andere soepen,... Meer
31 augustus0 111
Nu in ‘t seizoen: courgette
Courgette is razend populair. Niet zo gek want ze heeft een milde smaak en zachte textuur. Een lieflijk kindervriendje, dat makkelijk flirt met andere groentes, kruiden en noten. Zeg... Meer
27 augustus0 111
31x heerlijke Italiaanse recepten
Italiaans eten, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Zodra we aan lasagne, tiramisu of pizza denken begint het watertanden onmiddellijk! Speciaal voor jou hebben we de allerlekkerste Italiaanse... Meer
26 augustus0 111
Kook eens met: rijst
We hebben allemaal weleens rijst op ons bord gekregen die te hard of juist papperig was. Toch hoeft rijst koken helemaal niet moeilijk te zijn. Een handig hulpje is... Meer
20 augustus0 111
Top 10 curry gerechten
Curry, wie is er niet dol op? Dit Oosterse gerecht kent vele variëteiten zoals Thaise rode curry met garnalen, de mosselen in rode curry of tikka masala met kip... Meer
0 111
Nu in ‘t seizoen: tomaat
We zien de tomaat in elk seizoen op andere manieren op tafel: in een salade, als bijgerecht of als ingekookte pastasaus. Deze vrucht (ja vrucht!) is een rood vitaminebommetje,... Meer
0 111
Nu in ‘t seizoen: pruimen
Pruimen zijn bijzonder lekker in een gebakje, hebben een flinke pit en de Belgen noemen ‘m kwets. Je kunt ze gewoon in Nederland aan een boom zien hangen, maar... Meer
0 111
Nu in ‘t seizoen: bleekselderij
Stond de bleekselderij vroeger alleen bekend als kookgroente, zien we hem nu steeds meer rauw in een frisse salade. Maar deze knapperige variant van de selderijfamilie laat zich graag... Meer
13 augustus0 111
Nu in ‘t seizoen: abrikoos
Gedroogd, in blik, met alcohol of in sap, of ingekookt tot een heerlijke ontbijtjam. Maar uit het vuistje kan je dit geeloranje juweeltje natuurlijk ook opsmikkelen. We hebben het... Meer
10 augustus0 111
Nu in ‘t seizoen: granaatappel
Granaatappelpitten toveren ieder gerecht om tot een ware smaakexplosie. De kleine rode vruchtjes zijn ook nog eens heel gezond en in veel verschillende gerechten te verwerken. Denk aan salades,... Meer
7 augustus0 111
Heerlijke BBQ-recepten
De zon schijnt, dus waarom zou je binnenblijven? Sla de tuindeuren open, schrob de BBQ en nodig vrienden en familie uit om lekker lang te tafelen. Een bourgondisch gedekte... Meer
3 augustus0 111
10 soorten noten
Noten zijn ontzettend gezond! Ze zitten bomvol eiwitten, ijzer en mineralen. Ze zijn heerlijk van smaak en veelzijdig in de keuken. En wist je dat hazelnoten, walnoten en amandelen... Meer
30 juli0 111
13x Tropische vruchten
Vruchten uit tropische klimaten zijn verkoelend en dorstlessend. Wat dacht je van deze dertien exotische zomerse exemplaren?
Ananas
Het sappige vruchtvlees is zowel rauw als in warme gerechten heerlijk.... Meer
29 juli0 111
Pannenkoeken bakken
Als er één gerecht is waar vrijwel iedereen gek op is, dan zijn het wel pannenkoeken. Of je ze nou als ontbijt of als diner eet: wij hebben de... Meer
27 juli0 111
In 5 stappen de lekkerste salades
Of je nou voor een maaltijdsalade gaat of op zoek bent naar een fris blaadje groen voor naast je stukje vlees of vis: met dit handige stappenplan kom je... Meer