Food Talk

  • 6 december 0 111

    Boek-tip: Smokey Goodness 3 van Jord Althuizen

    Onlangs is alweer het derde boek van onze BBQ-expert Jord Althuizen verschenen: Smokey Goodness 3 (€24,99, Kosmos Uitgevers). Jord: ‘Ik neem je mee naar Zuid-Afrika waar ik nieuwe flavours op... Meer
  • 0 111

    Boek-tip: Easy Vegan 2 van Living the green life

    Sanne de Rooij, onze vegan-expert, komt deze maand met een nieuw boek! Easy vegan 2 heeft tientalllen recepten van over heel de wereld. Ook op zoek naar een... Meer
  • 0 111

    Boek-tip: Koken met kleur van Joke Boon

    Eet jezelf vrolijk en gezond!  Gezond eten: door natuurlijk kleurig te eten krijg je bijna vanzelf alle voedingstoffen binnen, zonder ingewikkelde theorieën of formules. De kleur van een... Meer
  • 0 111

    Boek-tip: Food en Route

    Als je ergens een op-en-top vakantiegevoel van krijgt, dan is het wel van picknicken! In het boek Food en route vind je allerlei superlekkere recepten en handige meeneemtips om lekkere outdoor op... Meer
  • 0 111

    Boek-tip: Basisboek Thailand

    Vanbuiten een plaatje en vanbinnen nóg mooier! In dit prachtige Basisboek Thailand vind je fantastische traditionele recepten met een moderne twist. De auteur, Tom Kime, neemt je mee en laat... Meer
  • 0 111

    Boek-tip: Simpel van Ottolenghi

    140 nieuwe gerechten van ‘s werelds meest geliefde chef en kookboeken-auteur, vol met de zo geroemde Ottolenghi-smaken en verrassingen, maar nu eenvoudig en door iedereen te bereiden. Dat is... Meer
  • 0 111

    Boek-tip: Smaakmakers

    In zijn nieuwste thuiskookboek Sergio’s smaakmakers vertelt Sergio Herman je alles over twintig van zijn meest favoriete smaakmakers Daarnaast leert hij je hoe je ze thuis kunt gebruiken om... Meer
  • 0 111

    Boek-tip: man, eat, plant

    In Man.Eat.Plant. laten Lisette Kreischer en Maartje Borst zien hoe stoer groente kan zijn. Vegan voeding is dé culinaire beweging van het moment en het eten van de toekomst.... Meer
  • 0 111

    Boek-tip: het jaar van Guus en Dick

    Jaaaa, er is weer een nieuw boek van Guus Meeuwis en Dick Middelweerd. Wil jij ook aan tafel met deze twee sterren? Sla Het jaar van Guus en Dick... Meer
  • 5 december 0 111

    Toptip: de bier butler app

    Dat we gek zijn op eten? Wist je al. Maar we lopen ook warm voor een biertje bij een lekker maaltje. Maar wat een keuze is er. Gelukkig hebben... Meer
  • 27 november 0 111

    Eat Natural protein packed reep met salted caramel

    Na al dat lekkers van de feestdagen weer naar de sportschool? Neem deze notenreep met gedroogd fruit mee – perfect voor iedereen die extra proteïne uit natuurlijke ingrediënten zoekt. ... Meer
  • 0 111

    Italian Lijnzaadcrackers van Biobites

      De crackers mogen naast de versgebakken broodjes op de ontbijt- of brunchtafel niet ontbreken! De biologische Biobite-crackers zijn ook lekker als borrelbite of de day-after kerst bij... Meer
  • 0 111

    Biologische chocopasta van De Kleine keuken

    De Kleine Keuken maakt goed biologisch broodbeleg voor de eerste boterhammetjes voor je kleine. Gegarandeerd vrij van geraffineerde suikers, zout of rare toevoegingen. Deze echt goede chocopasta is gemaakt... Meer
  • 0 111

    Home made gebaksbodem en banketbakkersroom

    Met de heerlijke zanddeegbodem van Home made, maak je in een handomdraai een heerlijk taartje. De zanddeegbodem is gemaakt met verse roomboter, en dat proef je! Vul de... Meer
  • 0 111

    Maille honing mosterd

    Maille Honing Mosterd is een mengelmoes van een zachte, zoete honing en een krachtige Dijon-mosterd. Perfect voor het maken van sauzen of dressings, megalekker voor bij de borrel als... Meer
  • 0 111

    Bites we love

    Bites we love – Chili con Karma Soms weet je gewoon dat het goed zit. De Chili con Karma mix is hartig en zoet tegelijk, met een kleine... Meer
  • 0 111

    Frank’s smoke house

    Vanaf 1 december is Frank’s fameuze kalkoen te bestellen! Gegarandeerd succes met Kerst. Frank werkt samen met een kleinschalige en diervriendelijke producent in het Franse St.Gervais en Belin om... Meer
  • 0 111

    Lakrids – the classic

    Onze populaire favoriet van Lakrids: The Classic. Een mix van zachte drop, dulce-chocolade en knapperig zeezout die je smaakpapillen laten gieren. Deze Kerst komt het Deense merk Lakrids met... Meer
  • 0 111

    Foodies – Paasspecial

    Te oud om paaseieren te zoeken? Eigenlijk niet maar Foodies magazine snapt wel dat je een andere invulling aan je paasdagen wilt geven. Duik de keuken in om zelf... Meer
  • 8 november 0 111

    Wat je moet weten over wilde vis en kweekvis

    Bestaat er goede kweekvis? Hoe herken je wilde vis? En wat zegt een duurzaamheidskeurmerk nou helemaal? Zie jij door het zeewier de zee niet meer? Onze visexpert Bart van... Meer
  • 0 111

    De 5 lekkerste vegan recepten

    Eet jij graag vegan? Dan gaan we je blij maken met vijf van onze favorieten: 1.       Cassavefriet met bananenketchup Als je dacht dat cassavechips lekker zijn, dan heb je... Meer
  • 1 november 0 111

    Gratis personaliseren bij aankoop van een Xapron schort!

    Wij kwamen Peter tegen bij het winterfestival van Smokey Goodness. Peter, oprichter van Xapron: (x) apron (kusje voor schort), maakt sinds 2015 mooie ambachtelijke schorten van leer. En dat... Meer
  • 0 111

    Let’s make BBQ great again

    Barbecueën is hot. Wat zeggen we: hotter dan hot! Meestal kregen we de barbecuekriebels als het zonnetje schijnt, de rosé rijkelijk vloeit en de kinderzwembadjes voor het eerst weer... Meer
  • 31 oktober 0 111

    Simon Levelt – Sinterklaasthee

    Zoete kruidenmelange voor het heerlijk avondje. Én nog een tip: deze past precies in een schoen. Do we have to say more? Inpakken maar! Tijdens de donkere dagen, wanneer... Meer
  • 0 111

    Peaks Free From Speculaas & Kruidnoten

    In de sinterklaastijd is er niets lekkerder dan zelfgebakken kruidnoten en speculaasjes maken. Met deze mix van Peaks Free was het nog nooit zo makkelijk. Dus duik gezellig de... Meer
  • 0 111

    Lola quinoa noten & pitten

    Lola Quinoa combineert volkoren quinoa van Hollandse bodem in een lekkere mix met noten en pitten. Snel, makkelijk en past goed in een evenwichtige voeding en gezonde levensstijl. De... Meer
  • 0 111

    Mo­ni­ni Olijf­olie D.O.P.val di ma­za­ra

    Gebakken visje? Gebruik Monini olijfolie. Een heerlijke, homemade salade? Monini olijfolie. Kakelverse pasta? Geef het een drupje Monini olijfolie. Deze olijfolie uit Sicilië is multi-inzetbaar! De msaak is zacht... Meer
  • 0 111

    Maldon zout

    Wist je dat dit het favoriete zout van Jamie Oliver en El Bulli is? Maldon zout heeft een unieke smaak en structuur, een soort flinterdunne vlokken. De smaak is... Meer
  • 0 111

    Honingblond van Troost

    Tip voor na een heerlijke herfstwandeling: hartverwarmend honingblond bier. Net iets steviger qua alcohol, met een fijne zoete kick van de honing. Met een fris-droge afdronk zal dit bier... Meer
  • 0 111

    Gorilla Bar puur van Chocolatemakers

    Chocolatemakers In 2011 besloten Rodney en Enver om chocolademakers te worden. Gewoon omdat het maken van èchte chocola nu eenmaal het mooiste en lekkerste is wat er bestaat! Ze willen mensen... Meer
  • 30 oktober 0 111

    Chikko golden milk

    Met de kruidenmix in dit mooie busje maak je eenvoudig een heerlijke Golden Milk: een warme chai-achtige drank, ook wel Curcuma Latte, of Tumeric Latte genoemd. Het drankje is... Meer
  • 0 111

    Just good van Sultana

    Voor simpel geluk heb je niet veel nodig. In dit tussendoortje vind je dan ook bijzonder weinig ingrediënten. Zeven stuks om precies te zijn. Zowel gedroogd fruit als noten... Meer
  • 0 111

    Potverdorie! -bramensaus

    Een paar keer per week gaan de makers van Potverdorie! langs bij supermarkten in de buurt om groente en fruit dat niet meer wordt verkocht (maar nog dikke prima is!)... Meer
  • 0 111

    Eerlijke choco

    Chocolade, wie houdt er niet van? In Nederland eten we jaarlijks wel 4,7 kilo chocolade per persoon. Een reep als tussendoortje voor wat extra energie, ’s avonds na het... Meer
  • 22 oktober 0 111

    Panettone: het Italiaanse kerstgeschenk

    In heel Italië zie je rond Kerstmis de mensen lopen met panettone in vele formaten en vaak fraai verpakt. Panettone is al eeuwen het traditionele kerstgebak van Milaan, een... Meer
  • 16 oktober 0 111

    Nieuw! Vegan-expert Sanne van Living the Green Life

    Ken je Sanne van Living the Green Life al? Deze vrolijke vegan duizendpoot maakt geweldige boeken met porties plantaardige foodinspiratie waar je méteen blij van wordt; een vegan lifestyle magazine met heel... Meer
  • 11 oktober 0 111

    Simpel én snel met de maaltijdbox van Willem&Drees

    Geen boodschappen doen en niet nadenken over wat je moet eten – klinkt heerlijk, toch? Er zijn heel wat maaltijdboxen in ons kikkerlandje, waardoor je door de bomen het... Meer
  • 24 september 0 111

    Foodtips uit Cyprus

    Cyprus, wat ben je leuk, met je bomen vol granaatappels, limoenen, vijgen en olijven langs de weg. Met je heerlijke geur van gebraden vlees boven smeulende kooltjes. En je... Meer
  • 19 september 0 111

    We ontdekten een pareltje!

    Restaurant Adam, voor ons absoluut een nieuwkomer in ons favorieten lijstje van restaurants in onze hoofdstad. Best gek dat we hier nog niet eerder geweest waren, want veel toeristen... Meer
  • 10 september 0 111

    Back to work: tips voor een lekkere start

    Dág vakantie, hállo bureau. Heb jij zin om weer aan het werk te gaan? Met deze tips voor verse lunches en voedzame tussendoortjes kun je er weer met volle... Meer
  • 6 september 0 111

    Peak’s Free From Toasted-bread

    Deze heerlijke toast voor bij het ontbijt, lunch of de borrel is vrij van allergenen en glutenvrij! Maak je borrelplank compleet met deze toast. Altijd goed om in huis... Meer
  • 4 september 0 111

    Onze nieuwe foodexpert Samuel Levie: worstmaker

    We stellen je graag voor aan onze gloednieuwe worstexpert: Samuel Levie. Vanaf nu vind je iedere maand een leuk artikel van deze worstmaker. Wil je meer over hem weten?... Meer
  • 29 augustus 0 111

    Het mosselseizoen is in volle gang – op naar Zeeland!

    Het mosselseizoen is weer in volle gang! Als we Food and Friends visexpert Bart van Olphen vragen waar volgens hem de allerlekkerste mosselen vandaan komen, dan heeft hij maar... Meer
  • 11 augustus 0 111

    Lindemans-wijnen hebben een nieuwe look

    80 miljoen mensen in 100 landen genieten ieder jaar weer van de populaire Lindeman’s-wijnen. Bij het zien van deze cijfers groeide onze nieuwsgierigheid: welk succesverhaal zit er achter deze... Meer
  • 30 juli 0 111

    8 x snel en simpel op vakantie

    Op vakantie mag het allemaal snel en makkelijk. Maar als echte lekkerbek wil je natuurlijk wel iets lekkers op tafel zetten. We geven je acht snelle én supersmakelijke gerechten... Meer
  • 25 juli 0 111

    Aan de cocktail met de beste bartender van NL

    He dit it! Bartender Ben Lobos shakete de sterren van de hemel tijdens de World Class Competition en wist negen top-concurrenten achter zich te laten. Een makkie? Dat zeker... Meer
  • 5 juli 0 111

    7x ZOMERDRANKJES DIY

    Snak jij op een warme zomerdag ook zo naar verfrissing? Maak met de receptinspiratie op onze site zelf de lekkerste drankjes, van sprankelende ijsthee tot verfrissende sappen en smoothies... Meer
  • 29 juni 0 111

    WIN: een kookworkshop en maak een culi reis door Spanje

      Win 2x een kookworkshop en maak een culi reis door Spanje Film THE TRIP TO SPAIN nu in de bioscoop. Na Engeland en Italië... Meer
  • 25 juni 0 111

    Market 33 – hotspot aan de zuidas

    Ken jij deze heerlijke foodmarket aan de Amsterdamse Zuidas al? De redactie van Food and Friends werd uitgenodigd om te komen proeven bij Market 33. Nou, dat lieten we... Meer
  • 22 juni 0 111

    Fish tales

    Fish tales is een vismerk met heerlijke, duurzaam gevangen visproducten. Je vindt Fish Tales in het schap bij Albert Heijn, maar ze leveren ook aan voor bedrijven in de... Meer
  • 0 111

    Maille vinaigrette de vin rouge

    Al 260 jaar geeft Maille haar kennis en vakmanschap door aan de volgende generaties waar de kwaliteit van de producten gewaarborgd blijft. Maille is ervan overtuigd dat door de... Meer
  • 0 111

    Monini D.O.P. Dauno Gargano olijfolie

    Meer
  • 0 111

    Pampus bier

    Deze Saison – speciaal voor Pampus gebrouwen – drink je natuurlijk bij voorkeur in de zon op het onbewoonde Forteiland Pampus. Maar ook op balkon, in tuin of bij... Meer
  • 16 juni 0 111

    Rood fruit kan de hele dag!

    Aardbeien, blauwe bessen, frambozen, bramen… Wie is er niet gek op?! Je kunt de hele dag door van deze vitaminesnoepjes genieten en de variaties zijn eindeloos. We hebben hieronder... Meer
  • 14 juni 0 111

    Nieuw! Haagse hotspot

    Ben je deze zomer van plan om met je toet in de zon te zitten aan de Haagse kust? Dan heb ik een tip voor je: sluit je beachdag... Meer
  • 0 111

    Top-5 aziatische gerechten

    Aziatische gerechten, ze zijn superhip en niet meer weg te denken uit onze keuken. Wat dacht je bijvoorbeeld van: dumplings, sushi of rendang? Allemaal minstens zo lekker! Hieronder vind... Meer
  • 4 juni 0 111

    ​2. Vijf tips voor het kopen en consumeren van duurzame vis

    Food and Friends visexpert Bart van Olphen is auteur van diverse internationale viskookboeken, eigenaar van YouTube-kanaal Bart’s Fish Tales – dat deel uitmaakt van Jamie Olivers FoodTube – en medeoprichter... Meer
  • 28 mei 0 111

    ​10 redenen voor ’n portie zalm

    Ga je ook watertanden van een stukje gebakken zalm? Dan hebben we goed nieuws: wildgevangen zalm zit boordevol vitamines, mineralen en gezonde omega 3-vetzuren – hartstikke gezond, dus. Hieronder vind... Meer
  • 14 mei 0 111

    ​SIMPLE, IT IS!

    Woon je in Utrecht en omstreken of moet je binnenkort in de Utrechtse binnenstad zijn? Dan moet je zeker even verder lezen, want ik heb een culinaire hotspot die... Meer
  • 9 mei 0 111

    1. Van Parijse chef tot Amsterdamse visavonturier

    Koken met vis is voor Bart van Olphen dagelijkse kost. Onze Food and Friends-visexpert zit al jaren ‘in de vis’ en leerde als jonge chef de kneepjes van het viskookvak... Meer
  • 30 april 0 111

    About food and Friends

    Nieuw! Food and Friends Op dit gloednieuwe online platform inspireren we jou met de lekkerste recepten, zodat je plezier hebt in de keuken en samen met je vrienden de gezelligste avonden kan beleven.... Meer
  • 23 april 0 111

    MOA en de lekkerste cocktails met wodka

    Goed nieuws voor de liefhebbers van wodka, want er is een nieuw wodkamerk gelanceerd: MOÅ. IMA, de partij achter deze wodka, zag dat er nog niet echt een premium... Meer
  • 17 april 0 111

    Melissa Hemsley maakt je happy!

    Je kent misschien wel de Britse zussen Hemsley & Hemsley; samen schreven ze de bestsellers De kunst om goed te eten en Lekker en snel voor elke dag. Maar... Meer
  • 12 april 0 111

    Vivian Reijs

    Misschien ken je Vivian Reijs wel van televisie, maar wist je dat ze al jaren werkt als voedingstherapeut? In haar laatste boek Gezonder met Viv deelt ze haar tien... Meer
  • 0 111

    Samuel Levie

    Bij duurzame foodie Samuel Levie en zijn gezin thuis vind je oude pannen, zeep van varkensvet en vooral heel veel gezelligheid.   Zet één stap in de keuken van... Meer
  • 0 111

    Pascale Naessens

    Kookboekenauteur – Pascale Naessens De Vlaamse kookboekenauteur Pascale Naessens vertelt ons alles over haar eenvoudig en pure manier van koken.   ‘Dit is echt míjn domein,’ vertelt Pascale Naessens... Meer
  • 0 111

    Lisette Kreischer

    Neem een kijkje in de duurzame keuken van Dutch Weed Burger-bedenker en kookboekenauteur Lisette Kreischer.   Op het eerste gezicht lijkt het een heel gewoon jarenvijftighuis in het rustige... Meer
  • 11 april 0 111

    Laura de Grave

    Toen Laura de Grave een paar jaar geleden haar vaste baan opzegde om te gaan freelancen als culinair journalist, besloot ze dat ze eerst meer wilde leren over eten.... Meer
  • 0 111

    Joris Bijdendijk

    Ansjovis uit Bergen, Texelse geitenkaas, vermout uit Amsterdam… Boek een tafel bij restaurant RIJKS® in het Rijksmuseum, vorig jaar beloond met een eerste ster, en je eet de hele... Meer
  • 0 111

    BBQ-Koning Jord Althuizen

    Mensen inspireren om te barbecueën op écht vuur, dat is de missie van barbecuekampioen Jord Althuizen. Zeven jaar nadat hij Nederland liet kennismaken met de smaken van het authentieke... Meer
  • 0 111

    Hidde de Brabander

    ‘Ik voel me soms wel schizofreen,’ lacht Hidde de Brabander als we hem op een herfstige zomerdag spreken. ‘Aan de ene kant ben ik de professional die op internationaal... Meer
  • 0 111

    Estee Strooker

    We kennen haar als het meisje met de rode hakjes dat als eerste en jongste deelneemster MasterChef won. Op haar twintigste opende tv-kok Estée Strooker (26) al haar restaurant... Meer