Food Talk

  • 7 oktober 0 111

    Puur en (h)eerlijk op de Veluwe

    Zin in een culinair tripje in eigen land? Ga alsjeblieft een keer naar de Veluwe, want geloof ons: er is zoveel te ontdekken. Je valt hier van de ene... Meer
  • 6 oktober 0 111

    Housewarming party

    Een verjaardag? Reden voor een feestje! Is het een maand lang gelukt om iedere week twee keer naar de sportschool te gaan? Dat moet gevierd worden. De sleutel van... Meer
  • 22 september 0 111

    Foodtips in Zuid-Tirol

    OE-LA-LA, wat hebben we afgelopen winter een geweldige tijd gehad in Zuid-Tirol. Een week lang lag het skigebied Val Gardena onder onze lange latten. We maakten waanzinnige skitochten en... Meer
  • 18 september 0 111

    Surimam: even terugblikken

    ‘De zonnige zomer van 2016 was er een voor in de boeken. En voor ons extra bijzonder, want er was een huwelijksfeest: ik ging trouwen! De huwelijksvoltrekking vond plaats... Meer
  • 12 september 0 111

    Kabeljauw op 3 manieren

    Kabeljauw is in Nederland immens populair. Na kweekzalm is deze witvis het meest geliefd als we in de keuken met verse vis aan de slag gaan. En niet onterecht:... Meer
  • 9 september 0 111

    Win Sobremesa van Sergio Hermans

    In Sobremesa geeft sterrenchef Sergio Herman een culinaire rondleiding over zijn Ibiza. Volop genieten, met zijn allen aan tafel zitten en eindeloos natafelen, wat in het Spaans ‘Sobremesa’ heet.... Meer
  • 0 111

    5X gezonde smoothies

    Een smoothie is natuurlijk erg lekker, maar bevat hij ook nog eens de juiste ingrediënten, dan ben je verzekerd van een portie gezonde voedingsstoffen. We geven je vijf smoothies... Meer
  • 28 augustus 0 111

    RESTAURANTTIP: BARDAK, AMSTERDAM

    Ping-e-ling. M’n vertrouwde app-toon van mijn telefoon gaat. ‘Heb je morgen zin in een uitstapje naar Tel Aviv?’ WAT? Ja! Maar… ‘even’ naar Tel Aviv, morgen, hoe dan? Hij... Meer
  • 0 111

    Waarom seizoensgroenten gezonder zijn

    We kennen allemaal boerenkool als typische wintergroente en asperges als een groente die we in het voorjaar eten. En zo kunnen we natuurlijk nog heel veel meer veggies opnoemen... Meer
  • 31 juli 0 111

    Surinaamse Okersoep van de SuriMAMS

    De lekkerste soep eet je toch bij je moeder zegt de dochter van Moreen :  Surinaamse Okersoep van de SuriMAMS. Mijn dochter is uitgerekend om over een week te bevallen en... Meer
  • 22 juli 0 111

    7x gezonde ijsjes

    Op een warme zomerse dag is er niets lekkerder dan een verfrissend ijsje. Met deze recepten maak je niet alleen de meest dorstlessende ijsjes, maar ook de meest gezonde: ... Meer
  • 19 juli 0 111

    Het outdoor leven op de camping

    Turend uit het raampje over het prachtige landschap, de helblauwe Middellandse zee, goudgele stranden en schattige dorpjes vliegen we richting Nice. Waar al een airconditioned-busje op ons staat te... Meer
  • 16 juli 0 111

    Culi-tips voor een reisje Engeland

    De hele dag struinen door uitgestrekte tuinen, omringd door de geur van bloeiende bloemen en het gevoel van ultieme rust. Om vervolgens te genieten van lokale lekkernijen en de... Meer
  • 15 juli 0 111

    ZOMERSE LIMONADE VAN DE SURIMAMS

    ‘In de zomervakantie gingen we vroeger altijd graag een paar weken naar onze oom en tante in Suriname. Dan dronken we vaak de heerlijkste zelfgemaakte siropen: in Suriname zijn ze... Meer
  • 12 juli 0 111

    Een vis-feestje in Amsterdam

    Midden in de Pijp, in een zijstraat van de Albert Cuyp-markt, was het driemaal raak bij Bar Fisk: gezelligheid, spartelverse vis en een grote gastvrije glimlach. Dit restaurant heeft... Meer
  • 28 juni 0 111

    Tapas

    Benodigdheden voor een gezellige borrelplank Kaasjes en worst/vlees Speur op de lokale markt naar regionale specialiteiten Olijven Deze kun je prima van tevoren inslaan en bewaren. Heel... Meer
  • 27 juni 0 111

    Gigalekkere Gazpacho

    Kleine, leuke ontdekkingen met groot plezier zijn er om met zo veel mogelijk leukerds te delen. We hebben er eentje voor je waar je heel blij van gaat worden.... Meer
  • 0 111

    Future-proof-tips van Rens Kroes

    Vier keer per jaar komen we met de lijst van de allerleukste culi-bloggers van Nederland: de foodbloggers top 100. Deze culi-lovers delen iedere dag de lekkerste recepten, hipste hotspots... Meer
  • 0 111

    Zomertips van I am a foodie

    Vier keer per jaar komen we met de lijst van de allerleukste culi-bloggers van Nederland: de foodbloggers top 100. Deze culi-lovers delen iedere dag de lekkerste recepten, hipste hotspots... Meer
  • 18 juni 0 111

    Tips voor jouw tripje naar Gent

    Gent is een stad die leeft. Ideaal voor een weekendje weg, zonder dat je stad en land hoeft af te reizen. Want je zit er zo met NS International.... Meer
  • 17 juni 0 111

    Sneukelen in Gent

    Meer
  • 14 juni 0 111

    Styling-tips van Marieke Verdenius

    Vier keer per jaar komen we met de lijst van de allerleukste culi-bloggers van Nederland: de foodbloggers top 100. Deze foodlovers delen iedere dag de lekkerste recepten, hipste hotspots... Meer
  • 6 juni 0 111

    Foodfestival kalender

    Ook dit jaar is er in Nederland weer van alles te beleven op verschillende foodfestivals. Rollende keukens, foodmarkets en vele anderen zijn ook in 2019 weer in het hele... Meer
  • 31 mei 0 111

    15 makkelijke BBQ-recepten

    Niets is fijner dan de eerste keer de barbecue weer aansteken. Lekker lang genieten van zwoele zomeravonden is iets wat we maar al te graag doen, en daarbij mogen... Meer
  • 22 mei 0 111

    10 makkelijke recepten voor op de BBQ

    Meer
  • 20 mei 0 111

    Yes, het zeeuwse mosselseizoen is gestart!

    We eten ze al eeuwenlang en ze zijn de grote trots uit Zeeland: mosselen! En we hebben goed nieuws, want het nieuwe Nederlandse mosselseizoen is weer van start gegaan.... Meer
  • 10 mei 0 111

    5x eten en drinken in Groningen

    De studentenstad Groningen is een culinaire broedplaats waar nieuwe eetgelegenheden als paddenstoelen uit de grond schieten. Hoogste tijd om af te reizen naar het hoge noorden voor deze toffe... Meer
  • 0 111

    10 dingen die je nog niet wist over asperges

    Houd jij ook zo van asperges? We kunnen ze niet vaak genoeg eten als ze in het seizoen zijn. En guess what? Dat doen we dan ook lekker. Deze... Meer
  • 9 mei 0 111

    Vorarlberg: vol levenslust

    We vallen maar meteen met de deur in huis: we zijn groot fan van Vorarlberg! Deze prachtige regio in Oostenrijk ligt vlakbij de grens van Zwitserland, Duitsland en Liechtenstein.... Meer
  • 26 april 0 111

    Coffee to stay

    We zijn gek op koffie. Zo gek, dat we met z’n allen in Nederland ongeveer 50 miljoen koppen koffie drinken per dag. We staan er mee op en gaan... Meer
  • 25 april 0 111

    Eat like a local: New York City

    New York City heeft vijf stadsdelen, ofwel boroughs, namelijk Manhattan, Brooklyn, Queens, the Bronx en Staten Island. De meeste toeristen zullen – net als de meeste New Yorkers trouwens... Meer
  • 0 111

    Visum, reis gepland, tas gepakt? Klaar om naar India te gaan!

    India, een land met rijke cultuur, kleurige straten en hartelijke mensen. Met 1,2 miljard inwoners heeft India na China de grootste bevolking ter wereld. Het land heeft zich dan... Meer
  • 23 april 0 111

    Eat like a local: Londen

    Elke week openen er nieuwe restaurants en bars in Londen. Er is dan ook voor iedereen wel wat te vinden. Laat jezelf verwennen met typisch Brits eten, maak kennis... Meer
  • 12 april 0 111

    Moederdag met een Surinaams tintje

    De SuriMAM’s: ‘Op Moederdag bent u vrij, u hoeft niets te doen, dat doen wij!’, riepen we altijd naar onze moeder als het Moederdag was. Het begon altijd met... Meer
  • 11 april 0 111

    Het ultieme (Paas)weekendontbijt

    Met het paasweekend in het vooruitzicht kunnen we een vreugdesprongetje bijna niet meer bedwingen. Pasen is voor ons het teken dat het voorjaar écht gaat beginnen!  We komen net... Meer
  • 5 april 0 111

    Eat like a local: Parijs

    Ondanks dat Parijs bekend staat als de stad van de liefde, is de stad ook een ware gastronomische tempel. Naast de culturele hoogtepunten zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame... Meer
  • 4 april 0 111

    Favo ontbijtspots in Amsterdam

    Ontbijten is by far ons favoriete eetmoment van de dag. In Amsterdam zijn ontzettend veel leuke plekjes waar je lekker, maar ook gezond kunt ontbijten. Daarom hebben wij onze... Meer
  • 1 april 0 111

    5 paasontbijtjes

    Paasontbijtjes – of voor de luilekkere uitslapers onder ons: paasbrunches – zijn als je het ons vraagt de allerleukste ochtenden van de lente. Zoet en hartig gaan samen, de... Meer
  • 29 maart 0 111

    Wie vangt de vis van Fish Tales?

    Is het mogelijk om vis in de supermarkt te kopen van vissers die met naam en toenaam aan je worden voorgesteld? Het duurzame vismerk Fish Tales van onze visexpert Bart... Meer
  • 0 111

    Stop foute tonijn uit blik!

    Food and Friends visexpert Bart van Olphen strijdt al jaren voor een visschap met 100% duurzaam gevangen vis erop. Veel supermarkten bieden inmiddels verantwoorde alternatieven aan, voornamelijk in het... Meer
  • 6 maart 0 111

    8X Hong Kong: de beste culi hotspots in de Chinese metropool

    Land je na een lange vlucht op het vliegveld van Hongkong, dan kun je er meteen voor gaan, culinair gezien. Want voor een van de beste dim-sumzaken van deze... Meer
  • 5 maart 0 111

    5 superfood-ontbijtjes

    Superfoods zijn ontzettend gezond. Ze zitten boordevol voedingsstoffen die je lichaam en brein van nieuwe energie voorzien. Met deze superfood-ontbijtrecepten krijgt je lichaam iedere ochtend een gezonde boost: ... Meer
  • 0 111

    Restaurant tip: Carstens Amsterdam

    Amsterdam heeft er weer een hotspot om van te watertanden bij: Carstens. Genieten op z’n chique Hollands, pal tegenover het Centraal Station. Maik Kuijpers, Oud-chef van De Librije, staat... Meer
  • 4 maart 0 111

    5 vragen aan Healthy Foodie Manon

    Vier keer per jaar komen we met de lijst van de allerleukste culi-bloggers van Nederland: de foodbloggers top 100. Deze foodlovers delen iedere dag de lekkerste recepten, hipste hotspots... Meer
  • 0 111

    Foodtalk met Foodquotes

    Vier keer per jaar komen we met de lijst van de allerleukste culi-bloggers van Nederland: de foodbloggers top 100. Deze foodlovers delen iedere dag de lekkerste recepten, hipste hotspots... Meer
  • 0 111

    Foodtalk met de Eetman

    Vier keer per jaar komen we met de lijst van de allerleukste culi-bloggers van Nederland: de foodbloggers top 100. Deze foodlovers delen iedere dag de lekkerste recepten, hipste hotspots... Meer
  • 1 maart 0 111

    Tips voor een culi-dagje Den Haag

    Vier keer per jaar komen we met de lijst van de allerleukste culi-bloggers van Nederland: de foodbloggers top 100. Deze foodlovers delen iedere dag de lekkerste recepten, hipste hotspots... Meer
  • 0 111

    Foodtalk met de Hippe Vegetariër

    Vier keer per jaar komen we met de lijst van de allerleukste culi-bloggers van Nederland: de foodbloggers top 100. Deze foodlovers delen iedere dag de lekkerste recepten, hipste hotspots... Meer
  • 28 februari 0 111

    Reistips voor Vietnam

    Vietnam, je hebt ons verkocht. Er is op iedere straathoek wel iets dat we in onze mond willen stoppen, verse ingrediënten geef je de hoofdrol (zelfs een rondscharrelend kippetje... Meer
  • 25 februari 0 111

    Bart van Olphen lanceert ‘Koken met Vis uit Blik 2’

    Het team van Fish Tales viert feest! Onze visexpert Bart van Olphen – oprichter van duurzaam vismerk Fish Tales – heeft alweer zijn negende kookboek gepubliceerd. In opvolging van... Meer
  • 0 111

    7X de beste gerechten voor een romantische avond

    Tijd om je lief te verrassen met een heerlijke maaltijd? Doen! We hebben de zeven lekkerste gerechten voor een romantische avond op een rij gezet:   1.Zalm met mierikswortel... Meer
  • 20 februari 0 111

    5X meest ‘Instagrammable’ restaurants in Utrecht

    1. Frenchie Café Bij Frenchie Café kun je de hele dag terecht voor typische brunchgerechten zoals eggs benedict, avocadotoast en truffelfrietjes. En ook als zoetekauw ben je hier... Meer
  • 18 februari 0 111

    Culi-tip: Senses Amsterdam

    We gingen een avondje uit. Echt uit. Opgedoft en met dikke zin stapten we Senses Amsterdam binnen. Het beloofde een bijzondere avond te worden, waarin al je zintuigen worden... Meer
  • 15 februari 0 111

    Kooktips van Yotam Ottolenghi

    Simpel en Yotam Ottolenghi in één adem noemen, zal je na zijn voorgaande kookboeken waarschijnlijk niet zo snel doen. Met zijn nieuwe kookboek SIMPEL wil Yotam echter bewijzen dat... Meer
  • 13 februari 0 111

    Valentijnsdag met een Surinaams tintje

    Martha van SuriMAM Cooking: ‘Ik heb Surinaams voor je gekookt!’ Met deze woorden verraste mijn toenmalige vriend – en nu mijn man – mij op Valentijnsdag. Een topactie. Na... Meer
  • 8 februari 0 111

    Dushi Curacao

    Op het eiland dat bekendstaat als tropisch vakantieparadijs, vind je veel meer dan witte stranden en wuivende palmen. Ontdek deze culinaire schatkist en bereid recepten van lokale koks. ... Meer
  • 0 111

    Cityguide voor Lichtstad Eindhoven

    De komst van Philips zette Eindhoven 125 jaar geleden op de kaart. Tegenwoordig rollen er in de oude fabrieken geen gloeilampen en radio’s, maar spannende culinaire concepten van de... Meer
  • 7 februari 0 111

    Bon Bini Aruba!

    Een exotisch eiland met iedere dag zon, vrolijke locals en een scala aan gezellige eettentjes. Veel plezier op Aruba! Een aangename zeebries strijkt langs mijn wang zodra we uit... Meer
  • 0 111

    Boerenverstand in Thailand samen met Fairtrade

    Thailand is het grootste rijst-exporterende land ter wereld, maar de opbrengsten voor de boeren zijn er lang niet altijd eerlijk. Fairtrade helpt! Reis mee naar het noordoosten van Thailand... Meer
  • 0 111

    Warm Wad

    Stralende zon, verse vis en perfecte surfgolven: voor het ultieme eilandgevoel blijf je in Nederland. Met trots serveren deze locals het mooiste uit hun culinaire schatkist.   Hoewel vakantie... Meer
  • 4 februari 0 111

    Reistips voor Vietnam

    Vietnam, je hebt ons verkocht. Er is op iedere straathoek wel iets dat we in onze mond willen stoppen, verse ingrediënten geef je de hoofdrol (zelfs een rondscharrelend kippetje... Meer
  • 2 februari 0 111

    bbabba

    Meer
  • 11 december 0 111

    Kerst met de SuriMAMs

    ‘Als kleine meisjes geboren in Amsterdam en opgevoed door een Surinaamse mama was het qua hapjes echt wel anders dan hoe het er aan toe ging bij onze oer-Hollandse... Meer
  • 0 111

    Kerst met de Gezonde Dutchies

    Nieuwsgierig hoe jouw favoriete culi uit de foodbloggers top 100* de kerst viert? Wij ook! We vroegen verschillende foodies de hemd van het lijf, zodat we je kunnen vertellen... Meer
  • 0 111

    Kerst met Myra Madeleine

    Nieuwsgierig hoe jouw favoriete culi uit de foodbloggers top 100 de kerst viert? Wij ook! We vroegen verschillende foodies de hemd van het lijf, zodat we je kunnen vertellen... Meer
  • 0 111

    Kerst met Anne Travel Foodie

    Nieuwsgierig hoe jouw favoriete culi uit de foodbloggers top 100 de kerst viert? Wij ook! We vroegen verschillende foodies de hemd van het lijf, zodat we je kunnen vertellen... Meer
  • 6 december 0 111

    Boek-tip: ‘Simple Smart BBQ’ van Julius Jaspers

    Julius Jaspers is kok, traiteur en mede-eigenaar van Studio Bazar, hij heeft een eigen brasserie en kookschool, en is de bedenker van Smart Cooking… Tussen al die drukte door... Meer
  • 0 111

    Boek-tip: Eat Happy van Melissa Hemsley

    Melissa Hemsley is de helft van het beroemde zussenduo Hemsley & Hemsley. Samen schreven ze verschillende bestsellers, hebben ze een eigen café in Londen en ook nog eens een... Meer
  • 0 111

    Boek-tip: Het ultieme tostiboek van Jasper Kool

    Wat een feestje is Het ultieme Tostiboek! Met meer dan honderd recepten is er voor ieder wat wils en genoeg keuze voor elk moment – van tosti’s voor de... Meer
  • 0 111

    Boek-tip: Made at Home van Giorgio Locatelli

    Win: een gesigneerd exemplaar van Made at home van Giorgio Locatelli Eindelijk is het nieuwe boek van Giorgio Locatelli uit! In Made at home vind je ruim 150... Meer
  • 0 111

    Boek-tip: ‘Simple Smart BBQ’ van Julius Jaspers

    Julius Jaspers is kok, traiteur en mede-eigenaar van Studio Bazar, hij heeft een eigen brasserie en kookschool, en is de bedenker van Smart Cooking… Tussen al die drukte door... Meer
  • 0 111

    Boek-tip: Kleine taartjes van Petit Gateau

    Ontdek met het nieuwe boek Kleine Taartjes van Petit gâteau hoe simpel je thuis met een eenvoudige basis van zanddeeg eindeloos veel verschillende kleine taartjes kunt maken. Bijvoorbeeld met vulling van... Meer