Food Talk

  • 22 december 0 111

    10 redenen om vaker kaneel te eten

    Doe jij het liefst overal een snufje kaneel bij? Goed nieuws: deze heerlijke, verwarmende specerij heeft allerlei voordelen voor je gezondheid, dus blijf jij er maar lekker van genieten. ... Meer
  • 18 december 0 111

    Kooktip: de Smart Oven Pizzaiolo

    Er zijn veel lekker smakende pizza’s in de wereld, maar er gaat niets boven een klassieke, Neapolitaanse pizza bereid boven een knapperig vuurtje. Zo’n typische knapperige korst, de luipaard-achtige... Meer
  • 0 111

    Travel tip: de sprs.me giftcard

    Stop met control freaken: geen eindeloze to-do list, gewoon gaan en zien waar je uitkomt. Dat is een avontuur met srprs.me, oftewel een reis naar bestemming onbekend! Kies voor... Meer
  • 6 december 0 111

    Kerst wordt betoverend met Boers & Boers

    Dit jaar is kerst anders dan anders, we kunnen er echt niet meer omheen. Maar wat niet verandert, is dat we gezellig rond de tafel zullen zitten met een... Meer
  • 1 december 0 111

    Ontdek heerlijk Haarlem vanuit het Carlton Square Hotel

    Op zoek naar een leuke bestemming voor een citytrip in Nederland? Ga eens naar Haarlem! Het barst er van de leuke winkeltjes, bijzondere monumentale panden en de sfeer is... Meer
  • 19 november 0 111

    Top 100 foodbloggers van Nederland december 2020 – backup

    Ben jij al helemaal ready voor de feestdagen? Het gaat sneller dan je denkt, maar dat hoeven we je vast niet te vertellen. Doe nog even ‘lekker gewoon’ met de doordeweekse... Meer
  • 18 november 0 111

    Top 100 foodbloggers van Nederland december 2020

    Wat een jaar! Je zou het bijna vergeten, maar die gekke corona-tijd heeft naast een heleboel troubles ook een aantal fijne pluspunten met zich meegebracht. Neem bijvoorbeeld de uren-teller... Meer
  • 14 november 0 111

    New: Veggies & Fish

    Bart van Olphen: ‘Mijn nieuwe kookboek Veggies & Fish is een ode aan de gezonde en lekkere werelden van groente en vis. Sinds 2009 schrijf ik kookboeken. Vaak al... Meer
  • 29 oktober 0 111

    30x restauranttips: vegan bezorgen én afhalen

    Take a break! In eigen land, is het veel gehoorde advies op dit moment. Nou, dat laten we ons geen twee keer zeggen; er is zoveel leuks te ontdekken.... Meer
  • 23 oktober 0 111

    BBQ-tips van Jord Althuizen

    In 2016 kwam jouw eerste Smokey Goodness boek uit: het ultieme BBQ boek. Hierin leerde je lezers al veel over hoe je het allerbeste uit je BBQ kunt halen... Meer
  • 13 oktober 0 111

    Thuis koken als een sterrenchef

    Stiekem dromen we er allemaal weleens van: heerlijk kokkerellen als een ware sterrenchef en de meest prachtige gerechten uit de keuken toveren. Hoe tof is het dat deze droom... Meer
  • 4 oktober 0 111

    10 recepten met pompoenpitten

    Pompoenpitten zijn niet alleen lekker in een salade, maar geven nog veel meer gerechten precies de bite die je zoekt. Bovendien hebben ze directe voordelen voor onze gezondheid. Klaar... Meer
  • 25 september 0 111

    Gratis weekmenu: De wereldse bakplaat

    We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer met 7 recepten uit de oven afkomstig uit De wereldse bakplaat. In De wereldse bakplaat neemt Rukmini... Meer
  • 0 111

    Gratis weekmenu: Charlie’s Kitchen

    We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer met 7 recepten voor meer energie en balans uit Charlie’s Kitchen. Charlie’s Kitchen staat voor energie, balans... Meer
  • 24 september 0 111

    Extra genieten tijdens de Bewuste Visweek!

    In Nederland wordt al generaties lang veel vis gevangen. En dat is niet meer dan logisch, want wij hebben zo ontzettend veel lekkere vis én schaal- en schelpdieren in... Meer
  • 18 september 0 111

    Food trend: snel en makkelijk koken

    De zomervakantie is voorbij en dat betekent dat we het allemaal weer druk krijgen. De zomeravonden van urenlang in de keuken staan zijn afgelopen! Ook boodschappen doen schiet er... Meer
  • 14 september 0 111

    Hotspot-hoppen in Thailand

    Ben jij al reisplannen aan het maken voor ná deze ‘gekke’ coronaperiode? Nu we wat vaker thuis zitten, dromen we ervan om weer te hotspot-hoppen in verre landen. Neem... Meer
  • 28 augustus 0 111

    Fruits de Mer

    Onze visexpert Bart van Olphen: ‘Tot een tiental jaar geleden kenden we ze vooral van onze weekendtrips naar Parijs of de reizen naar de Franse kust: de prachtige plateaus... Meer
  • 25 augustus 0 111

    Gratis weekmenu: Vegan soul food

    Deze week geven wij weer een gratis weekmenu weg. Deze week met 7 kleurrijke recepten uit Vegan soul food. “Eat a rainbow is a piece of cake met... Meer
  • 15 augustus 0 111

    Gratis weekmenu: Verrukelijk vegan bakken

    We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer met 7 heerlijke recepten uit Verrukkelijk vegan bakken. De taarten, koekjes, muffins en repen in Verrukkelijk... Meer
  • 11 augustus 0 111

    Banaan-passievrucht brood

    Heb jij ook al zo’n zin in zomer? Dit recept heeft een tropisch tintje om vast in de stemming te komen. De stroperige textuur van de passievruchtpuree werkt in... Meer
  • 26 juli 0 111

    Food trend vegetarische BBQ

    Isabelle Boerdam: ‘Ik ben dol op de zon én op lekker eten! Daarom ben ik groot fan van barbecueën. Gezellig genieten van de lekkerste gerechten met de zon op... Meer
  • 16 juli 0 111

    Gratis weekmenu: The Green Kitchen Travels

    Ook deze week mogen we weer een gratis weekmenu weggeven. Dit keer met 7 vegetarische recepten uit The green kitchen travels. Via hun populaire foodblog ‘Green Kitchen Stories’ inspireren David... Meer
  • 14 juli 0 111

    7 redenen om watermeloen te eten

    Watermeloen is een heerlijke, verfrissende vrucht die ook nog eens heel gezond voor je is. Dit zijn zeven redenen om wat ons betreft vaker watermeloen te eten:   1.Hydrateert... Meer
  • 10 juli 0 111

    Gratis weekmenu ‘De groene bakplaat’

    We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer met recepten uit De groene bakplaat. In De groene bakplaat staan 75 creatieve en veelzijdige recepten waarmee... Meer
  • 6 juli 0 111

    De reis van de wilde zalm

    Jaarlijks is eind mei de spanning in Alaska overal voelbaar: het zalmseizoen is officieel geopend! In Europa moeten we voor wilde-zalmvangst vele decennia terug, in Alaska wordt er nog... Meer
  • 2 juli 0 111

    Gratis weekmenu: Cyprus

    We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven. Dit keer met  7 familierecepten uit Cyprus. De keuken van Cyprus is een smeltkroes van mediterrane en Midden-... Meer
  • 26 juni 0 111

    Gratis weekmenu ‘Groene sapjes’

    We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven. Dit keer met 7 gezonde sapjes en smoothies uit Groene sapjes. Heerlijke, gezonde groene sapjes maak je zelf.... Meer
  • 19 juni 0 111

    Gratis weekmenu 5 ingrediënten vegan

    We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, deze week met de recepten 5 ingrediënten vegan. Veganistisch koken ingewikkeld en tijdrovend? Welnee! In 5 ingrediënten vegan... Meer
  • 4 juni 0 111

    Gratis weekmenu 100% Vokoren

    We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, deze week met de recepten uit 100% Volkoren. Havermout is gezond en je kunt beter zilvervliesrijst eten dan witte rijst.... Meer
  • 21 mei 0 111

    Gratis weekmenu ‘Easy Peasy’

    We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer met recepten uit Easy Peasy. Easy Peasy is een kookboek voor ouders van de allerkleinsten (0-4). Bomvol recepten... Meer
  • 14 mei 0 111

    Gratis weekenu Rebels Lekker!

    We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven. Deze keer met recepten uit Rebels Lekker! van Niki Webster.  In Rebels lekker! vind je meer dan 100... Meer
  • 7 mei 0 111

    Fishy Friends

    Deze tijden zorgen voor veel onzekerheid, ook bij de talloze visserijgemeenschappen over de hele wereld. Wist je dat 10-12% van de wereldbevolking direct afhankelijk is van visserij en viskwekerij?... Meer
  • 1 mei 0 111

    Gratis weekmenu Eet jezelf stralend gezond

    Wil jij je ook stralend gezond voelen? Begin dan eens met kijken naar wat je precies eet. De juiste voeding kan je van binnen én van buiten laten stralen.... Meer
  • 26 april 0 111

    Gratis weekmenu ‘De snelle bakplaat’

    We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer met recepten uit De snelle bakplaat. Laat de oven het werk doen! Met deze 75 veelzijdige recepten zet... Meer
  • 18 april 0 111

    Gratis weekmenu The Green Kitchen at Home

    GRATIS WEEKMENU  We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer van The Green Kitchen at Home. In The Green Kitchen at Home delen bestsellerauteurs David... Meer
  • 17 april 0 111

    Mounir Toub

    Mounir Toub is chef-kok en bekend van 24Kitchen, Kook mee met MAX en andere programma’s, waar hij een kijkje in de Arabische keuken geeft. Deze enthousiaste en energieke chef... Meer
  • 10 april 0 111

    Gratis weekmenu ‘De Groene & Snelle Bakplaat’

    GRATIS WEEKMENU  We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer van maar liefst twee kookboeken van Rukmini Iyer: De groene bakplaat & De snelle... Meer
  • 3 april 0 111

    Gratis weekmenu Food Pharmacy

    GRATIS WEEKMENU  We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer van Food Pharmacy. In Food Pharmacy leggen Lina Nertby Aurell en Mia Clase uit hoe... Meer
  • 30 maart 0 111

    5x de lekkerste gerechten met lentegroenten

    Geen nieuws, wel fijn: lentegroenten zijn ontzettend gezond. Ze bevatten veel voedingsstoffen die ons lichaam in dit seizoen nodig heeft en bovendien zijn ze heerlijk fris en knapperig –... Meer
  • 0 111

    Steun de Zeeuwse kreeftvissers

    Deze tijd zorgt voor veel onzekerheid, ook bij onze Zeeuwse vissers. Jaarlijks wordt de start van het seizoen van de Oosterschelde kreeft op de laatste donderdag van maart feestelijk... Meer
  • 26 maart 0 111

    Gratis weekmenu The Little Green Kitchen

    GRATIS WEEKMENU  We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer van The Little Green Kitchen. Via hun prachtige foodblog Green Kitchen Stories inspireren David en... Meer
  • 24 maart 0 111

    4x de lekkerste wafels

    Watertandend lekker: overheerlijke warme wafels – maak ons er maar voor wakker in het weekend. Een Belgische wafel met vakjes en suikerklontjes of poedersuiker, of wat dacht je van... Meer
  • 20 maart 0 111

    Gratis weekmenu met veel groenten

    GRATIS WEEKMENU  We mogen een gratis weekmenu weggeven, vol met groenterecepten uit de geweldige kookboeken van Hugh Fearnley – Whittingstall. Hoe leuk is dat! Je kunt het met... Meer
  • 4 maart 0 111

    Bart tip: De perfect gebakken visfilet uit de pan

    Onze visexpert Bart van Olphen: ‘Een visfilet wil je aan de buitenkant lekker knapperig hebben en vanbinnen lekker juicy en zacht. De laatste jaren is het aanbod verse vis... Meer
  • 3 maart 0 111

    TV-tip: docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

    Tv-programma’s over sterrenchefs, we blijven er voor thuis. We laten ons graag verrassen door hun culinaire hoogstandjes en kwijlen weg bij ieder spectaculair gerecht. We konden ons geluk dan... Meer
  • 27 februari 0 111

    Restaurant-tip: The Good Companion

    Afgelopen weekend waren we in Amsterdam en ontdekten we weer een pareltje – ja, wéér, want wat is er de laatste tijd ontzettend veel leuks te beleven in onze... Meer
  • 0 111

    Food trend: een weekje geen vlees

    Al sinds haar negende eet Isabel Boerdam, bekend van haar foodblog en gelijknamige boek De Hippe Vegetariër, volledig vegetarisch. Sindsdien heeft zij zich ontwikkeld tot een expert in het laten... Meer
  • 13 februari 0 111

    Genieten in Gelderland: van wild tot wijn

    We zijn gek op Gelderland! Je hopt in de grootste provincie van ons kikkerlandje van veel leuks naar nóg leuker en lekkerder: je kunt er wandelen door de prachtige... Meer
  • 12 februari 0 111

    Een uniek weekendje weg? Lees deze top-tip!

    Wij zijn altijd op zoek. Niet alleen naar de lekkerste recepten, leukste verhalen, mooiste ingrediënten en fijnste producten die je in de keuken kunt gebruiken – nee, we zoeken... Meer
  • 11 februari 0 111

    Travel- en foodtips voor Litouwen

    Bieten en brood. Dat klinkt niet erg sexy, hè? Tel daar een mud aardappelen en een dot sour cream bij op, dan kom ik thuis vrij snel uit op... Meer
  • 3 februari 0 111

    Food trend: vegan startups in 2020

    Al sinds haar negende eet Isabel Boerdam, bekend van haar foodblog en gelijknamige boek De Hippe Vegetariër, volledig vegetarisch. Sindsdien heeft zij zich ontwikkeld tot een expert in het laten... Meer
  • 2 februari 0 111

    Smaakmakers

     Dit artikel zit bomvol kruiden en specerijen ‒ we onthullen je hun goed verborgen geheimen! 1. Venkelzaad Venkel stilt de honger. Vroeger kauwden mensen in de kerk op... Meer
  • 10 januari 0 111

    4x recepten voor het sporten

    Als de feestdagen voorbij zijn en je weer wilt (of stiekem een beetje ‘moet’…) bewegen om in vorm te komen, kies je het beste voor eiwitrijke maaltijden. Eiwitten helpen... Meer
  • 17 december 0 111

    Vega kerstmenu

    Geen spoortje vlees, geen spartelende vis, maar een kerstmenu met veggies in de hoofdrol: we geven je hier een vegetarisch kerstmenu voor jong en oud. Helemaal van nu en... Meer
  • 13 december 0 111

    Kersttips van foodblog ‘Voedzaam en Snel’

    Nieuwsgierig hoe jouw favoriete culi uit de foodblogger top 100 de kerst viert? Wij ook! We vroegen verschillende foodies de hemd van het lijf, zodat we je kunnen vertellen waar... Meer
  • 2 december 0 111

    Kersttips van foodblogger Ellen van Duijn

    Nieuwsgierig hoe jouw favoriete culi uit de foodblogger top 100 de kerst viert? Wij ook! We vroegen verschillende foodies de hemd van het lijf, zodat we je kunnen vertellen waar... Meer
  • 0 111

    Kersttips van vegan pionier Sanne van Rooij

    Nieuwsgierig hoe jouw favoriete culi uit de foodblogger top 100 de kerst viert? Wij ook! We vroegen verschillende foodies de hemd van het lijf, zodat we je kunnen vertellen waar... Meer
  • 28 november 0 111

    Een feestelijk gedekte kersttafel maak je zo!

    We geven je tips voor een mooi gedekte tafel voor kerst. Maar ook de rest van het jaar maak je met deze fijne ideetjes van iedere tafel iets feestelijks.... Meer
  • 0 111

    Kerstrecepten | Mixen & Matchen

    Als je het ons vraagt een van de állerleukste momenten van het jaar: kerst. Eindelijk mogen we zonder excuses uren in de keuken doorbrengen om uitgebreid te koken voor... Meer
  • 14 november 0 111

    Food trend: duurzame vis en plantaardige alternatieven

    Al sinds haar negende eet Isabel Boerdam, bekend van haar foodblog en gelijknamige boek De Hippe Vegetariër, volledig vegetarisch. Sindsdien heeft zij zich ontwikkeld tot een expert in het laten... Meer
  • 9 november 0 111

    Een feestelijk gedekte kersttafel maak je zo!

    We geven je tips voor een mooi gedekte tafel voor kerst. Maar ook de rest van het jaar maak je met deze fijne ideetjes van iedere tafel iets feestelijks.... Meer
  • 5 november 0 111

    Kerstrecepten voor een grote groep

    Kerststress omdat je veel mondjes te vullen hebt? Please, geen paniek! Deze recepten kun je veelal van tevoren klaarzetten en het zijn stuk voor stuk recepten die je kunt... Meer
  • 0 111

    Italiaans kerstmenu

    We doen het dit jaar helemaal anders: we kiezen voor één thema, en wel ITALIAANS. Want welke keuken is er nou het hele jaar door meer tot in de... Meer
  • 4 november 0 111

    Foodtips Malta

    Half oktober mocht ik mee op een korte food discovery tour naar Malta. Vanuit een natuurlijk soort enthousiasme zei ik direct ja! Later bedacht ik me dat ik eigenlijk... Meer
  • 0 111

    Kerst met Amsterdam Foodie

    Nieuwsgierig hoe jouw favoriete culi uit de foodblogger top 100 de kerst viert? Wij ook! We vroegen verschillende foodies de hemd van het lijf, zodat we je kunnen vertellen waar... Meer
  • 0 111

    10 weetjes over chocolade

    Is witte chocolade eigenlijk wel chocolade? Hoeveel kilo chocolade snoepen we jaarlijks per persoon? Heb je al gehoord van de eerste eetbare chocoladewinkel van Nederland? Groeien cacaobonen aan een... Meer
  • 30 oktober 0 111

    Broodtaart uit Suriname

    ‘Er wordt ieder jaar ontzettend uitgekeken naar onze verjaardagsfeestjes. Onze tantes toveren dan altijd de lekkerste Surinaamse taartjes uit de keuken, van recepten die zij leerden van hun moeders... Meer
  • 27 oktober 0 111

    Top 100 foodbloggers van Nederland december 2019

    Ben jij al helemaal ready voor de feestdagen? Het gaat sneller dan je denkt, maar dat hoeven we je vast niet te vertellen. Doe nog even ‘lekker gewoon’ met de doordeweekse... Meer
  • 26 oktober 0 111

    Waarom zijn appels gezond? Nou, hierom!

    Dat appels een van de populairste fruitsoorten zijn, is niet voor niets. De vruchten zijn namelijk – naast lekker natuurlijk – heel gezond. Dit zijn vijf gezondheidsvoordelen van appels: ... Meer
  • 18 oktober 0 111

    Kerstrecepten | Mixen & Matchen

    Als je het ons vraagt een van de állerleukste momenten van het jaar: kerst. Eindelijk mogen we zonder excuses uren in de keuken doorbrengen om uitgebreid te koken voor... Meer
  • 16 oktober 0 111

    Food trend: vegetarisch snacken

    Al sinds haar negende eet Isabel Boerdam, bekend van haar foodblog en gelijknamige boek De Hippe Vegetariër, volledig vegetarisch. Sindsdien heeft zij zich ontwikkeld tot een expert in het... Meer