Doe jij het liefst overal een snufje kaneel bij? Goed nieuws: deze heerlijke, verwarmende specerij heeft allerlei voordelen voor je gezondheid, dus blijf jij er maar lekker van genieten.
... Meer
18 december0 111
Kooktip: de Smart Oven Pizzaiolo
Er zijn veel lekker smakende pizza’s in de wereld, maar er gaat niets boven een klassieke, Neapolitaanse pizza bereid boven een knapperig vuurtje. Zo’n typische knapperige korst, de luipaard-achtige... Meer
0 111
Travel tip: de sprs.me giftcard
Stop met control freaken: geen eindeloze to-do list, gewoon gaan en zien waar je uitkomt. Dat is een avontuur met srprs.me, oftewel een reis naar bestemming onbekend! Kies voor... Meer
6 december0 111
Kerst wordt betoverend met Boers & Boers
Dit jaar is kerst anders dan anders, we kunnen er echt niet meer omheen. Maar wat niet verandert, is dat we gezellig rond de tafel zullen zitten met een... Meer
1 december0 111
Ontdek heerlijk Haarlem vanuit het Carlton Square Hotel
Op zoek naar een leuke bestemming voor een citytrip in Nederland? Ga eens naar Haarlem! Het barst er van de leuke winkeltjes, bijzondere monumentale panden en de sfeer is... Meer
19 november0 111
Top 100 foodbloggers van Nederland december 2020 – backup
Ben jij al helemaal ready voor de feestdagen? Het gaat sneller dan je denkt, maar dat hoeven we je vast niet te vertellen. Doe nog even ‘lekker gewoon’ met de doordeweekse... Meer
18 november0 111
Top 100 foodbloggers van Nederland december 2020
Wat een jaar! Je zou het bijna vergeten, maar die gekke corona-tijd heeft naast een heleboel troubles ook een aantal fijne pluspunten met zich meegebracht. Neem bijvoorbeeld de uren-teller... Meer
14 november0 111
New: Veggies & Fish
Bart van Olphen: ‘Mijn nieuwe kookboek Veggies & Fish is een ode aan de gezonde en lekkere werelden van groente en vis. Sinds 2009 schrijf ik kookboeken. Vaak al... Meer
29 oktober0 111
30x restauranttips: vegan bezorgen én afhalen
Take a break! In eigen land, is het veel gehoorde advies op dit moment. Nou, dat laten we ons geen twee keer zeggen; er is zoveel leuks te ontdekken.... Meer
23 oktober0 111
BBQ-tips van Jord Althuizen
In 2016 kwam jouw eerste Smokey Goodness boek uit: het ultieme BBQ boek. Hierin leerde je lezers al veel over hoe je het allerbeste uit je BBQ kunt halen... Meer
13 oktober0 111
Thuis koken als een sterrenchef
Stiekem dromen we er allemaal weleens van: heerlijk kokkerellen als een ware sterrenchef en de meest prachtige gerechten uit de keuken toveren. Hoe tof is het dat deze droom... Meer
4 oktober0 111
10 recepten met pompoenpitten
Pompoenpitten zijn niet alleen lekker in een salade, maar geven nog veel meer gerechten precies de bite die je zoekt. Bovendien hebben ze directe voordelen voor onze gezondheid. Klaar... Meer
25 september0 111
Gratis weekmenu: De wereldse bakplaat
We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer met 7 recepten uit de oven afkomstig uit De wereldse bakplaat. In De wereldse bakplaat neemt Rukmini... Meer
0 111
Gratis weekmenu: Charlie’s Kitchen
We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer met 7 recepten voor meer energie en balans uit Charlie’s Kitchen.
Charlie’s Kitchen staat voor energie, balans... Meer
24 september0 111
Extra genieten tijdens de Bewuste Visweek!
In Nederland wordt al generaties lang veel vis gevangen. En dat is niet meer dan logisch, want wij hebben zo ontzettend veel lekkere vis én schaal- en schelpdieren in... Meer
18 september0 111
Food trend: snel en makkelijk koken
De zomervakantie is voorbij en dat betekent dat we het allemaal weer druk krijgen. De zomeravonden van urenlang in de keuken staan zijn afgelopen! Ook boodschappen doen schiet er... Meer
14 september0 111
Hotspot-hoppen in Thailand
Ben jij al reisplannen aan het maken voor ná deze ‘gekke’ coronaperiode? Nu we wat vaker thuis zitten, dromen we ervan om weer te hotspot-hoppen in verre landen. Neem... Meer
28 augustus0 111
Fruits de Mer
Onze visexpert Bart van Olphen: ‘Tot een tiental jaar geleden kenden we ze vooral van onze weekendtrips naar Parijs of de reizen naar de Franse kust: de prachtige plateaus... Meer
25 augustus0 111
Gratis weekmenu: Vegan soul food
Deze week geven wij weer een gratis weekmenu weg. Deze week met 7 kleurrijke recepten uit Vegan soul food.
“Eat a rainbow is a piece of cake met... Meer
15 augustus0 111
Gratis weekmenu: Verrukelijk vegan bakken
We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer met 7 heerlijke recepten uit Verrukkelijk vegan bakken.
De taarten, koekjes, muffins en repen in Verrukkelijk... Meer
11 augustus0 111
Banaan-passievrucht brood
Heb jij ook al zo’n zin in zomer? Dit recept heeft een tropisch tintje om vast in de stemming te komen. De stroperige textuur van de passievruchtpuree werkt in... Meer
26 juli0 111
Food trend vegetarische BBQ
Isabelle Boerdam: ‘Ik ben dol op de zon én op lekker eten! Daarom ben ik groot fan van barbecueën. Gezellig genieten van de lekkerste gerechten met de zon op... Meer
16 juli0 111
Gratis weekmenu: The Green Kitchen Travels
Ook deze week mogen we weer een gratis weekmenu weggeven. Dit keer met 7 vegetarische recepten uit The green kitchen travels. Via hun populaire foodblog ‘Green Kitchen Stories’ inspireren David... Meer
14 juli0 111
7 redenen om watermeloen te eten
Watermeloen is een heerlijke, verfrissende vrucht die ook nog eens heel gezond voor je is. Dit zijn zeven redenen om wat ons betreft vaker watermeloen te eten:
1.Hydrateert... Meer
10 juli0 111
Gratis weekmenu ‘De groene bakplaat’
We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer met recepten uit De groene bakplaat. In De groene bakplaat staan 75 creatieve en veelzijdige recepten waarmee... Meer
6 juli0 111
De reis van de wilde zalm
Jaarlijks is eind mei de spanning in Alaska overal voelbaar: het zalmseizoen is officieel geopend! In Europa moeten we voor wilde-zalmvangst vele decennia terug, in Alaska wordt er nog... Meer
2 juli0 111
Gratis weekmenu: Cyprus
We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven. Dit keer met 7 familierecepten uit Cyprus.
De keuken van Cyprus is een smeltkroes van mediterrane en Midden-... Meer
26 juni0 111
Gratis weekmenu ‘Groene sapjes’
We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven. Dit keer met 7 gezonde sapjes en smoothies uit Groene sapjes.
Heerlijke, gezonde groene sapjes maak je zelf.... Meer
19 juni0 111
Gratis weekmenu 5 ingrediënten vegan
We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, deze week met de recepten 5 ingrediënten vegan.
Veganistisch koken ingewikkeld en tijdrovend? Welnee! In 5 ingrediënten vegan... Meer
4 juni0 111
Gratis weekmenu 100% Vokoren
We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, deze week met de recepten uit 100% Volkoren. Havermout is gezond en je kunt beter zilvervliesrijst eten dan witte rijst.... Meer
21 mei0 111
Gratis weekmenu ‘Easy Peasy’
We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer met recepten uit Easy Peasy. Easy Peasy is een kookboek voor ouders van de allerkleinsten (0-4). Bomvol recepten... Meer
14 mei0 111
Gratis weekenu Rebels Lekker!
We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven. Deze keer met recepten uit Rebels Lekker! van Niki Webster.
In Rebels lekker! vind je meer dan 100... Meer
7 mei0 111
Fishy Friends
Deze tijden zorgen voor veel onzekerheid, ook bij de talloze visserijgemeenschappen over de hele wereld. Wist je dat 10-12% van de wereldbevolking direct afhankelijk is van visserij en viskwekerij?... Meer
1 mei0 111
Gratis weekmenu Eet jezelf stralend gezond
Wil jij je ook stralend gezond voelen? Begin dan eens met kijken naar wat je precies eet. De juiste voeding kan je van binnen én van buiten laten stralen.... Meer
26 april0 111
Gratis weekmenu ‘De snelle bakplaat’
We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer met recepten uit De snelle bakplaat. Laat de oven het werk doen! Met deze 75 veelzijdige recepten zet... Meer
18 april0 111
Gratis weekmenu The Green Kitchen at Home
GRATIS WEEKMENU
We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer van The Green Kitchen at Home. In The Green Kitchen at Home delen bestsellerauteurs David... Meer
17 april0 111
Mounir Toub
Mounir Toub is chef-kok en bekend van 24Kitchen, Kook mee met MAX en andere programma’s, waar hij een kijkje in de Arabische keuken geeft. Deze enthousiaste en energieke chef... Meer
10 april0 111
Gratis weekmenu ‘De Groene & Snelle Bakplaat’
GRATIS WEEKMENU
We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer van maar liefst twee kookboeken van Rukmini Iyer: De groene bakplaat & De snelle... Meer
3 april0 111
Gratis weekmenu Food Pharmacy
GRATIS WEEKMENU
We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer van Food Pharmacy. In Food Pharmacy leggen Lina Nertby Aurell en Mia Clase uit hoe... Meer
30 maart0 111
5x de lekkerste gerechten met lentegroenten
Geen nieuws, wel fijn: lentegroenten zijn ontzettend gezond. Ze bevatten veel voedingsstoffen die ons lichaam in dit seizoen nodig heeft en bovendien zijn ze heerlijk fris en knapperig –... Meer
0 111
Steun de Zeeuwse kreeftvissers
Deze tijd zorgt voor veel onzekerheid, ook bij onze Zeeuwse vissers. Jaarlijks wordt de start van het seizoen van de Oosterschelde kreeft op de laatste donderdag van maart feestelijk... Meer
26 maart0 111
Gratis weekmenu The Little Green Kitchen
GRATIS WEEKMENU
We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven, dit keer van The Little Green Kitchen. Via hun prachtige foodblog Green Kitchen Stories inspireren David en... Meer
24 maart0 111
4x de lekkerste wafels
Watertandend lekker: overheerlijke warme wafels – maak ons er maar voor wakker in het weekend. Een Belgische wafel met vakjes en suikerklontjes of poedersuiker, of wat dacht je van... Meer
20 maart0 111
Gratis weekmenu met veel groenten
GRATIS WEEKMENU
We mogen een gratis weekmenu weggeven, vol met groenterecepten uit de geweldige kookboeken van Hugh Fearnley – Whittingstall. Hoe leuk is dat! Je kunt het met... Meer
4 maart0 111
Bart tip: De perfect gebakken visfilet uit de pan
Onze visexpert Bart van Olphen: ‘Een visfilet wil je aan de buitenkant lekker knapperig hebben en vanbinnen lekker juicy en zacht. De laatste jaren is het aanbod verse vis... Meer
3 maart0 111
TV-tip: docu-serie met Nederlandse sterrenchefs
Tv-programma’s over sterrenchefs, we blijven er voor thuis. We laten ons graag verrassen door hun culinaire hoogstandjes en kwijlen weg bij ieder spectaculair gerecht. We konden ons geluk dan... Meer
27 februari0 111
Restaurant-tip: The Good Companion
Afgelopen weekend waren we in Amsterdam en ontdekten we weer een pareltje – ja, wéér, want wat is er de laatste tijd ontzettend veel leuks te beleven in onze... Meer
0 111
Food trend: een weekje geen vlees
Al sinds haar negende eet Isabel Boerdam, bekend van haar foodblog en gelijknamige boek De Hippe Vegetariër, volledig vegetarisch. Sindsdien heeft zij zich ontwikkeld tot een expert in het laten... Meer
13 februari0 111
Genieten in Gelderland: van wild tot wijn
We zijn gek op Gelderland! Je hopt in de grootste provincie van ons kikkerlandje van veel leuks naar nóg leuker en lekkerder: je kunt er wandelen door de prachtige... Meer
12 februari0 111
Een uniek weekendje weg? Lees deze top-tip!
Wij zijn altijd op zoek. Niet alleen naar de lekkerste recepten, leukste verhalen, mooiste ingrediënten en fijnste producten die je in de keuken kunt gebruiken – nee, we zoeken... Meer
11 februari0 111
Travel- en foodtips voor Litouwen
Bieten en brood. Dat klinkt niet erg sexy, hè? Tel daar een mud aardappelen en een dot sour cream bij op, dan kom ik thuis vrij snel uit op... Meer
3 februari0 111
Food trend: vegan startups in 2020
Al sinds haar negende eet Isabel Boerdam, bekend van haar foodblog en gelijknamige boek De Hippe Vegetariër, volledig vegetarisch. Sindsdien heeft zij zich ontwikkeld tot een expert in het laten... Meer
2 februari0 111
Smaakmakers
Dit artikel zit bomvol kruiden en specerijen ‒ we onthullen je hun goed verborgen geheimen!
1. Venkelzaad
Venkel stilt de honger. Vroeger kauwden mensen in de kerk op... Meer
10 januari0 111
4x recepten voor het sporten
Als de feestdagen voorbij zijn en je weer wilt (of stiekem een beetje ‘moet’…) bewegen om in vorm te komen, kies je het beste voor eiwitrijke maaltijden. Eiwitten helpen... Meer
17 december0 111
Vega kerstmenu
Geen spoortje vlees, geen spartelende vis, maar een kerstmenu met veggies in de hoofdrol: we geven je hier een vegetarisch kerstmenu voor jong en oud. Helemaal van nu en... Meer
13 december0 111
Kersttips van foodblog ‘Voedzaam en Snel’
Nieuwsgierig hoe jouw favoriete culi uit de foodblogger top 100 de kerst viert? Wij ook! We vroegen verschillende foodies de hemd van het lijf, zodat we je kunnen vertellen waar... Meer
2 december0 111
Kersttips van foodblogger Ellen van Duijn
Nieuwsgierig hoe jouw favoriete culi uit de foodblogger top 100 de kerst viert? Wij ook! We vroegen verschillende foodies de hemd van het lijf, zodat we je kunnen vertellen waar... Meer
0 111
Kersttips van vegan pionier Sanne van Rooij
Nieuwsgierig hoe jouw favoriete culi uit de foodblogger top 100 de kerst viert? Wij ook! We vroegen verschillende foodies de hemd van het lijf, zodat we je kunnen vertellen waar... Meer
28 november0 111
Een feestelijk gedekte kersttafel maak je zo!
We geven je tips voor een mooi gedekte tafel voor kerst. Maar ook de rest van het jaar maak je met deze fijne ideetjes van iedere tafel iets feestelijks.... Meer
0 111
Kerstrecepten | Mixen & Matchen
Als je het ons vraagt een van de állerleukste momenten van het jaar: kerst. Eindelijk mogen we zonder excuses uren in de keuken doorbrengen om uitgebreid te koken voor... Meer
14 november0 111
Food trend: duurzame vis en plantaardige alternatieven
Al sinds haar negende eet Isabel Boerdam, bekend van haar foodblog en gelijknamige boek De Hippe Vegetariër, volledig vegetarisch. Sindsdien heeft zij zich ontwikkeld tot een expert in het laten... Meer
9 november0 111
Een feestelijk gedekte kersttafel maak je zo!
We geven je tips voor een mooi gedekte tafel voor kerst. Maar ook de rest van het jaar maak je met deze fijne ideetjes van iedere tafel iets feestelijks.... Meer
5 november0 111
Kerstrecepten voor een grote groep
Kerststress omdat je veel mondjes te vullen hebt? Please, geen paniek! Deze recepten kun je veelal van tevoren klaarzetten en het zijn stuk voor stuk recepten die je kunt... Meer
0 111
Italiaans kerstmenu
We doen het dit jaar helemaal anders: we kiezen voor één thema, en wel ITALIAANS. Want welke keuken is er nou het hele jaar door meer tot in de... Meer
4 november0 111
Foodtips Malta
Half oktober mocht ik mee op een korte food discovery tour naar Malta. Vanuit een natuurlijk soort enthousiasme zei ik direct ja! Later bedacht ik me dat ik eigenlijk... Meer
0 111
Kerst met Amsterdam Foodie
Nieuwsgierig hoe jouw favoriete culi uit de foodblogger top 100 de kerst viert? Wij ook! We vroegen verschillende foodies de hemd van het lijf, zodat we je kunnen vertellen waar... Meer
0 111
10 weetjes over chocolade
Is witte chocolade eigenlijk wel chocolade? Hoeveel kilo chocolade snoepen we jaarlijks per persoon? Heb je al gehoord van de eerste eetbare chocoladewinkel van Nederland? Groeien cacaobonen aan een... Meer
30 oktober0 111
Broodtaart uit Suriname
‘Er wordt ieder jaar ontzettend uitgekeken naar onze verjaardagsfeestjes. Onze tantes toveren dan altijd de lekkerste Surinaamse taartjes uit de keuken, van recepten die zij leerden van hun moeders... Meer
27 oktober0 111
Top 100 foodbloggers van Nederland december 2019
Ben jij al helemaal ready voor de feestdagen? Het gaat sneller dan je denkt, maar dat hoeven we je vast niet te vertellen. Doe nog even ‘lekker gewoon’ met de doordeweekse... Meer
26 oktober0 111
Waarom zijn appels gezond? Nou, hierom!
Dat appels een van de populairste fruitsoorten zijn, is niet voor niets. De vruchten zijn namelijk – naast lekker natuurlijk – heel gezond. Dit zijn vijf gezondheidsvoordelen van appels:
... Meer
18 oktober0 111
Kerstrecepten | Mixen & Matchen
Als je het ons vraagt een van de állerleukste momenten van het jaar: kerst. Eindelijk mogen we zonder excuses uren in de keuken doorbrengen om uitgebreid te koken voor... Meer
16 oktober0 111
Food trend: vegetarisch snacken
Al sinds haar negende eet Isabel Boerdam, bekend van haar foodblog en gelijknamige boek De Hippe Vegetariër, volledig vegetarisch. Sindsdien heeft zij zich ontwikkeld tot een expert in het... Meer