Recept
Pikante tomaten met eieren
Een snel en makkelijk ontbijt, makkelijk voor als je logees hebt!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
kooktijd: 20 minuten
Voor 4 personen
- 4 grote vleestomaten, kapjes eraf en uitgehold
- 4 kleine vrije-uitloopeieren
Hoofdspecerijen
- 1 theel komijnzaad
- ½ theel zwarte peperkorrels
- 1 theel rode chilivlokken
Verwarmende specerijen
- 1 theel fenegriekblaadjes
Natte ingrediënten
- 1 eetl zachte ongezouten boter
- ½ theel knoflookpulp
- ½ theel gemberpulp
- 1 eetl verse koriandersteeltjes, fijngehakt
Garnering
- 1 bosje verse koriander, fijngehakt
- 1 verse milde rode chilipeper, heel fijn gehakt
zeezout naar smaak
Bereiding Pikante tomaten met eieren
1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
2 Leg de tomaten op een bakplaat; snij van de onderkant van elke tomaat een klein plakje af, zodat ze stevig staan.
3 Zet een kleine droge koekenpan op laag vuur, voeg de hoofd- en verwarmende specerijen toe en verwarm 1 minuut.
4 Neem van het vuur en stamp de specerijen tot poeder in een vijzel.
5 Doe de vijzelinhoud over in een kom. Voeg zachte boter, knoflook, gember, koriandersteeltjes en zout naar smaak toe. Meng grondig.
6 Kwast met een bakkwast de binnenzijde van elke tomaat zorgvuldig in met het mengsel uit de kom.
7 Breek een ei in elke tomaat. Breng op smaak met wat zeezout.
8 Zet 8-10 minuten in de oven of, als je van een zachtgekookt ei houdt, 6-7 minuten.
9 Haal uit de oven en garneer met verse koriander en rode chilipeper.
10 Dien op met je favoriete geroosterde brood.
—