Recept

Vegan spinazie-pestopasta

Wij zijn gek op pasta! Al vanaf het moment dat we Lady en de Vagebond hebben gezien. Eet deze spinaziespaghetti nooit alleen, maar slurp de sliert en samen met je liefste!

Vegan spinazie-pestopasta

Lunch/diner, bereidingstijd 15 minuten, voor 2 personen

Sojavrij, notenvrij

 

  • Snuf zout
  • 150 g spaghetti


Pesto:

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 160 g hennepzaad
  • Kleine handvol basilicumblaadjes
  • 100 g spinazie
  • Sap van 1 citroen
  • 60 ml olijfolie
  • Snuf rode chilivlokken


 

Topping:

  • Vers basilicum
  • Zongedroogde tomaatjes


 

Tools:

  • Keukenmachine


 

Vervang de spaghetti eens door groenteslierten, hiervoor kun je bijvoorbeeld courgette, wortel of biet gebruiken.

Bereiding Vegan spinazie-pestopasta

 
1. Breng water met wat zout aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

2. Pel de knoflook en de uien. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en mix tot je een dikke saus hebt.

3. Verdeel de pasta over twee borden en schep hier de pesto overheen. Maak af met vers basilicum en zongedroogde tomaatjes.

Dit recept komt uit het boek ‘Easy Vegan 2’ van Sanne de Rooij (€20,-, Kosmos Uitgevers).