Foodies – Paasspecial

27 november

Foodies – Paasspecial

Te oud om paaseieren te zoeken? Eigenlijk niet maar Foodies magazine snapt wel dat je een andere invulling aan je paasdagen wilt geven. Duik de keuken in om zelf croissants te maken en grote braadstukken in je oven te garen. Nodig de hele familie uit voor een uitgebreide brunch en ga je – nu die zak paaseitjes toch al leeg is – te buiten aan Ottolenghi’s favoriete zoetigheden.

Stap voor stap croissants
Vergeet die semi-kant-en-klare-croissants uit blik; op paas-zondagochtend rol jij croissants van je eigen gemaakte deeg. Kok en patissier Roel Wagenaar laat stap voor stap zie hoe je dat doet. Oh, en zijn croissants hebben nog wat extra’s; hij voegt een kleurlaagje met frambozensmaak toe!

Zoet gesprek met Ottolenghi
Een kopje earl grey thee met koude melk, dat is wat Ottolenghi dronk toen hij met ons sprak. Wij voelden hem aan de tand over bakken (wat zijn zijn bakgeheimen?) en zijn zoete guilty pleasures (“wij eten iedere dag chocolade,”). In foodies deelt hij zijn favoriete zoete recepten.

Sunday roast
Weinig tradities passen zo goed bij Pasen als de Engelse Sunday roast; uitgebreid tafelen met grote schalen geroosterd vlees op tafel. Voor deze topstukken uit de oven moet je wel een paar uurtjes vrij maken, maar dan heb je wel een heerlijk diner én de volgende dag een toplunch met restjes. Ga jij voor lam met knoflookaardappelen, kip met venkel of varkensrollade? Of lekker allemaal?

En verder…
Maakten ze een brunchthema met zoete en hartige gerechten, schuiven we aan bij onze foodies friends voor scones, pannenkoeken en tulband, bezochten we de Walnoothoeve(n) voor hét geheim voor de allerlekkerste homemade advocaat, doken we in de moderne Duitse keuken, maakten we fougasse als weekendproject en kookten we drie keer met yoghurt, kaas en gerookte zalm.

Bij de bakbox van Food and Friends krijg je nu de paassecial van Food and Friends cadeau!

www.foodiesmagazine.nl

 

Algemeen

Meer Algemeen
De ultieme borrelplank